Het Maritiem Museum kwam al vaker voor in verschillende lijstjes van Kleine Rotterdammer, maar er was nog niet eerder een blog over geschreven. Het is ons favoriete museum in Rotterdam, dus hoog tijd om daar verandering in te brengen!

De dag begint goed!

Een druilerige zondagochtend en een peuter vol energie. Dan is er maar een optie: toch naar buiten en iets ondernemen. Het Maritiem Museum is letterlijk 500 meter van ons huis verwijderd, dus een top-optie! Met Jurre op de loopfiets en Fien in de kinderwagen ging ik er lekker op uit. Nou lagen de boten nog “te slapen” toen we voorbij het museum kwamen (op zondag gaan ze pas om 11:00 open). Dan maar even koffie drinken bij Hopper op de Schiedamse Vest, een heel kidsproof koffietentje!

Maritiem Museum is leuk voor het hele gezin!

Twee cappuccino’s later was het 11:00 en konden we dus naar het museum. Het Maritiem Museum is echt een perfect museum voor het hele gezin. Zo is er de Offshore Experience, waar je zelf kunt ervaren hoe het is om in de offshore te werken. Maar ook de wisselende exposities (zoals wonen op het water en knappe koppen) zijn de moeite waard om te bezoeken voor jong en oud.

Maritiem Museum varen

Professor Plons

Goed, wij kwamen deze zondagochtend specifiek voor Professor Plons. Spelenderwijs leren kids hier hoe er gewerkt wordt in de haven. Ze kunnen er vissen vangen en zeilen, maar ook echt aan de slag als havenarbeiders. Containers verplaatsen, werken met hijskranen en pijpleidingen leggen. Er zijn helmpjes en veiligheidsvestjes om de beleving compleet te maken.

Maritiem Museum Professor Plons

Ook fijn voor ouders

Ook aan de ouders is gedacht. Zowel binnen als buiten zijn genoeg zitplekken en er is zelfs een koffieautomaat aanwezig. Je mag ook je eigen eten en drinken meebrengen, dat is wel zo makkelijk.

Jurre vond het fantastisch, hij bleef maar bezig met zijn havenarbeid en was met moeite (en ver na dutjestijd) mee naar huis te krijgen. En Fien? Die heeft heerlijk geslapen in de buitenlucht. Het was dus ook voor haar een fijn uitje!

Maritiem Museum buggy parkeerplaats

Maritiem Museum, Leuvehaven 1, Rotterdam

BewarenBewaren