De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen en dat betekent dat voorlezen nog meer in de spotlights staat dan voorheen. Hier in huis zijn we dol op voorlezen. Overdag samen onder een kleedje op de bank of ’s avonds voordat Ruben naar bed gaat. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen hebben we onze favoriete kinderboeken op een rijtje gezet. 

En dit zijn ze: onze favoriete kinderboeken!

Ik zou wel een kindje lusten – Sylviane Donnio

Eén van de leukste boekjes tot nu toe! Een kleine krokodil heeft honger en is op zoek naar een kindje om zijn honger te stillen. Spannend! Maar gelukkig heeft het boekje wél een goede afloop. Je bestelt het boekje hier.

Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp

Jip en Janneke: het blijft leuk! En in dit dikke boek (ruim 300 pagina’s!) zijn bijna alle verhaaltjes van het duo verzameld. Zelf komen we vaak niet verder dan pagina 10: verhaaltje ‘Jip met de staart’ is favoriet en kan niet vaak genoeg voorgelezen worden.  En dan het liefst meerdere keren achter elkaar… Wil je dit boek ook aanschaffen? Dat kan hier.

We hebben er een geitje bij – Marjet Huiberts

Met een klein broertje op komst en het voorjaar in het vooruitzicht mag dit boekje niet in deze lijst ontbreken! Maak samen kennis met Mik en kom te weten wat er allemaal gebeurt op de boerderij wanneer er een klein geitje geboren wordt. Je kunt het boek hier bestellen.

De kleine walvis – Benji Davies

Ruben kreeg dit boekje onlangs voor zijn derde verjaardag en we hebben het inmiddels al meerdere keren gelezen. Dit mooie boek is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2017 en terecht: toffe tekeningen en een fijn verhaal, wat wil je nog meer? Mag dit prentenboek ook niet in jullie boekenkast ontbreken? Je schaft ‘m hier aan.

Mama kwijt – Chris Haughton

Wat doe je wanneer je als klein uiltje uit het nest valt en je moeder kwijt bent? Juist, dan ga je naar haar op zoek! Leef mee met het uiltje en ja, uiteindelijk komt alles goed. Uh-oh! Je bestelt ‘Mama kwijt’ hier.

Floddertje – Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp

Dit boek was vroeger mijn favoriet en ik vind het geweldig om te zien dat Ruben dit boek ook heel leuk vindt. Floddertje maakt van alles een rommeltje, is daardoor heel herkenbaar en daarom ook zo leuk. Meer weten over Floddertje? Kijk dan even hier.

Wat zijn jouw favoriete boeken voor kids? Laat het weten in een reactie onder dit bericht!

BewarenBewaren