Vanaf 25 januari staat heel Nederland, en dus ook het Rotterdamse, in het teken van De Nationale Voorleesdagen. Wij zijn thuis dol op voorlezen (lekker samen op de bank of in bedje voor het slapen gaan) en daarom moeten we de leukste Rotterdamse events tijdens De Nationale Voorleesdagen wel met je delen. Alstu!

De leukste Rotterdamse events tijdens De Nationale Voorleesdagen

Bibliotheek Rotterdam

Waar kun je het beste terecht voor alles wat met lezen te maken heeft? Juist, bij de bibliotheek! En ook komende dagen worden er dus ook volop activiteiten georganiseerd die leuk zijn om met kleinere en grotere kinderen te bezoeken. Wat dacht je van voorleesontbijtjes, theatervoorstellingen of prentenboekenfeestjes? Op de website van Bibliotheek Rotterdam tref je een update van alle activiteiten aan.

Hofplein Theater

Op zondag 29 januari kun je in het Rotterdamse Hofplein Theater met kids naar de voorstelling ‘Verhalen uit de hoge hoed’. Tijdens deze één uur durende voorstelling (2+) vertelt de Hoedenmaker uit Wonderland een verhaal waarin hij jullie meeneemt op avontuur naar een geweldige en wondere wereld vol fantasie en humor! Oja, trouwens… dit  schijnt het ´leukste voorlees twaalf uurtje van de week´ te zijn. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen!

Theater Zuidplein

In het Theater Zuidplein wordt niet voorgelezen, maar is er wél een voorstelling te zien die gebaseerd is op het Prentenboek van 2016 ‘We hebben er een geitje bij’. Op woensdag 1 februari ga je met Mik naar de kinderboerderij om te vieren dat er een geitje is geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden moet hij langs alle andere boerderijdieren. Zij geven elk op hun eigen manier uiting aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje. Meer weten over deze voorstelling? Bekijk dan de website van Theater Zuidplein voor de laatste informatie.