Yes, de voorjaarsvakantie staat voor de deur! Met de huidige weersvoorspellingen hopen we dat we onze schaatsen uit het vet kunnen halen, maar mocht het nou niet zo zijn, dan hebben we hier een lijstje met vijf leuke kinderactiviteiten voor tijdens de voorjaarsvakantie samengesteld!

5 keer doen tijdens de voorjaarsvakantie in Rotterdam

Belevenisboerderij Schieveen

Kleine Rotterdammer was in oktober al op de boerderij, en afgelopen week was ik er weer. Man oh man, wat is het leuk op de belevenisboerderij! Je kan de lammetjes een flesje melk geven, lekker spelen in het hooi of buiten in de modderplassen stampen. Tijdens de voorjaarsvakantie is er zelfs iedere dag iets speciaals te beleven. En als je gaat opwarmen met een warme choco, neem dan vooral ook een stuk kruidkoek, want die is verrukkelijk!

Oude Bovenweg 220, Rotterdam

Maaspodium

Het Maaspodium heeft altijd zo’n leuke programmering voor jong publiek. Ook in de voorjaarsvakantie hebben ze weer een mooi aantal familievoorstellingen op de agenda staan, waar nog tickets voor zijn te verkrijgen!

Maaspodium, St Jobweg 3, Rotterdam

Miniworld

Met je mini naar Miniworld, het is een ideale bezigheid voor de voorjaarsvakantie, zeker als het weer niet helemaal mee zit. Hoe leuk is het om Rotterdam in het miniatuur te zien? Mijn mini vindt het in ieder geval fantastisch om zich te vergapen aan alle kleine mensjes, voertuigen en gebouwen!

Miniworld, Weena 745, Rotterdam

Villa Zebra

Villa Zebra is een museum over hedendaagse kunst speciaal voor kinderen van 3 t/m 12 jaar, en dan ook nog eens met een heus laboratorium waar je zelf als kunstenaar aan de slag kunt gaan tijdens allerlei workshops. Dat klinkt als een topmiddag! In de schoolvakanties zijn ze open van dinsdag t/m zondag, van 12:00 tot 17:00.

Villa Zebra, Stieltjesstraat 21, Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam

Nou, vooruit. Als het dan niet wil vlotten met dat natuurijs, kan je nog tot en met 28 februari terecht op de Schaatsbaan Rotterdam. Met een 400-meter baan en een funbaantje, is er voor elk wat wils. En wil je op de valreep nog werken aan je schaatsskills, dan is er van 26-28 februari nog een “krokusintensief” voor alle niveaus (ook volwassenen!).

Schaatsbaan Rotterdam, Sportpark Toepad, Toepad 95, Rotterdam

Fijne vakantie!

BewarenBewaren

Rotterdamse mama van Jurre (mei ’15) en Fien (juni ’17). Dol op de stad en alles wat zij te bieden heeft. Als eigenaar van De Ontmoetingsplek coacht Iris mensen die willen ont-moeten: zij die willen leren leven naar hun waarden, die op zoek zijn naar rust en balans, die willen ontdekken wat ze nou echt willen.
Vragen? Mail gerust naar iris@deontmoetingsplek.nl