Het was weer hoogste tijd voor een uitje met de Rotterdampas! En omdat de Ontdekhoek al een tijdje op mijn lijstje stond, moest het er toch maar eens van komen. Op naar Crooswijk!

De Ontdekhoek: leuk voor klein en groot

Ik kan me nog herinneren hoe leuk ik het vroeger vond om naar de Ontdekhoek te gaan. Proefjes doen en steeds weer iets nieuws ontdekken: ik was fan! Zelfs toen ik eenmaal volwassen was kon ik me nog herinneren wat ik daar vroeger deed: bootjes van piepschuim maken, zelf patat bakken en zeepjes maken. Dat zoiets zoveel indruk kan maken, hebben jullie dat ook? En dus was ik maar al te benieuwd hoe mijn kleine meneer van vier het er zou vinden.

Ontdekhoek Rotterdam

There we go

Nou, ik kan je één ding vertellen: mijn kleuter was er niet weg te slaan! Bij binnenkomst kregen we een bordje omgehangen met alle activiteiten die we konden doen. Wat veel! Voor sommige dingen is Ruben echt nog wel klein, maar er was genoeg wat hij prachtig vond en waar hij geen genoeg van kon krijgen. We begonnen met het maken van de piepschuim bootjes (jaja, ze zijn er nog steeds!) en die moesten we natuurlijk meteen even testen op drijfkracht en snelheid. Echt, het was iets magisch voor Ruben, net zo magisch als ik het zelf vroeger vond. Onder lichte dwang van mij (sorry guys) bakten we daarna samen chips (de nieuwe patatjes zullen we maar zeggen) en ook dat was een schot in de roos. En oh ja, we maakten samen ook nog een dijk in snel stromend water, speelden met knikkers, maakten een lepel en speelden buiten met een mega-bellenblaas. Tweeënhalf uur pret gegarandeerd.

Lepel maken bij de Ontdekhoek

Met de Rotterdampas naar de Ontdekhoek

Wist je dat je met Rotterdampas één keer gratis naar de Ontdekhoek kunt? Mocht je er nog niet geweest zijn: wat mij betreft is het een échte aanrader. En als je er dan toch bent, kun je meteen even langs bij Croos. Ook leuk.

Ontdekhoek Rotterdam, Schuttersweg 76, Rotterdam

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren