Hebben jullie dat ook? Dat je eens in de zoveel tijd écht iets moois tegenkomt voor in je huis? Zo heb ik een crush met de mooie design lampen van Graypants.

Tijd voor nieuwe lampen!

We wonen nu zo’n drie jaar in ons ‘nieuwe’ huis en ik moet eerlijk zeggen dat het nog steeds niet af is. Althans, aan de binnenkant dan. We namen destijds onze oude meubels en lampen mee en zouden wel zien hoe alles zou staan. Inmiddels heb ik geleerd dat je een huis pas écht goed kunt inrichten als je er een tijdje woont. Hoe voelt de ruimte aan en hoe valt het licht naar binnen? En daarop volgend: op welke punten in huis heb je juist in de avond licht nodig? Onze mix van lampen is een ratjetoe, tijd om daar verandering in te brengen en op zoek te gaan naar echte, mooie eyecatchers.

Graypants hanglamp wit

Graypants: lampen van karton

Ik heb iets met Seattle, de man en ik zijn er ooit samen geweest en maakten vanuit daar één van de mooiste reizen door Amerika en Canada. Misschien dat dat ook wel de reden is dat ik de lampen van Graypants zo mooi vind. Want ja, dit mooie merk komt dus uit Seattle en is ooit, in 2007 om precies te zijn, opgericht door design dus Seth en Jon. Extra leuk: het eerste ontwerp is gekrabbeld op een stukje papier en dat staat meteen synoniem voor dit bedrijf, want alle lampen zijn gemaakt van karton. Vandaag de dag staat Graypants nog steeds voorop in verantwoordelijk design, verantwoorde materialen en een verantwoorde productie.

Graypants Moon hanglamp

Favoriet: de Moon Hanglamp

En als ik dan mag kiezen, dan wordt het de Moon Hanglamp! Deze duurzame lamp wordt in Nederland gemaakt van gerecycled karton. De onderdelen van de lamp worden met een lasergestuurde machine uitgesneden en daarna aan de onderkant glad gebrand. Hierna worden de losse onderdelen voorzien van een brandwerende coating. Vervolgens wordt de lamp met de hand in elkaar gezet et voilà, de lamp is klaar! Jammer dat het nog even duurt voordat ik jarig bent…

Wil je meer design lampen zien? Bekijk dan zeker even de website van MisterDesign!

BewarenBewaren

BewarenBewaren