Wist je dat je met je Rotterdampas ook hele toffe dingen buiten de stad kunt doen? Wij namen de pas mee naar Den Haag, op naar het Kinderboekenmuseum!

Rotterdampas: ook voor buiten de stad

Ik dacht dus zelf altijd dat de Rotterdampas alleen bedoeld was om er in Rotterdam leuke dingen mee te doen. Niet dus, want ook buiten de stad kun je terecht voor leuke uitjes. Het Kinderboekenmuseum stond al een tijdje op mijn lijstje om met Ruben naartoe te gaan. En toen de basisschool een studiedag had gepland en Boris een dag naar de crèche was, was het voor ons een perfect moment om in de trein naar Den Haag te stappen.

Rupsje Nooitgenoeg in het Kinderboekenmuseum

Quality time in het Kinderboekenmuseum

En zo geschiedde, even lekker met zijn tweetjes op pad. De ‘reis’ met de trein was al een hele bijzondere ervaring voor de kleuter, maar het Kinderboekenmuseum vond hij helemaal het einde. We begonnen ons bezoek in de hoek van Rupsje Nooitgenoeg. Al klimmend door alles wat Rupsje Nooitgenoeg allemaal eet, was het net alsof Ruben zelf even de rups was. Daarna volgden we de ‘ABC met de dieren mee’ route, een route langs allerlei bekende dieren uit verschillende kinderboeken. Niet alleen Dikkie Dik en Nijntje kwamen voorbij, maar ook de poezen Pim en Pom en Kleine IJsbeer. Hoogtepunt voor mijn meneer was wel de wereld van Kikker en zijn vriendjes. Net een speeltuin, maar dan eentje waar ook alles over letters en taal te leren valt.

Kikken in het Kinderboekenmuseum

Wanneer gaan we weer, mam?

Na anderhalf uur spelen en ontdekken zat ons bezoekje er weer op. Na een stop in de museumwinkel (let op, hier word je dus heel hebberig van), stapten we weer in de trein. We maakten nog een tussenstop in Delft om te lunchen bij Kek en namen vervolgens de trein naar Rotterdam. En zelfs een aantal dagen na ons bezoek aan het Kinderboekenmuseum, had Ruben het er nog over en vroeg hij me wanneer we weer zouden gaan. Ik denk dat we in de herfstvakantie weer een bezoekje plannen. Fijne bijkomstigheid: met de Rotterdampas heb je onbeperkt toegang tot dit museum. Ideetje voor de Kinderboekenweek?

Wil je meer weten over het Kinderboekenmuseum? Bekijk dan hier de website van het museum of neem een kijkje op de website van de Rotterdampas