Picture this: een zaterdagochtend in het centrum van de stad, zin om ‘binnen’ iets leuks te doen en de Rotterdampas bij de hand. Wij wisten het meteen: Museum Rotterdam zou het worden.

Met een kleuter naar het museum

Om eerlijk te zijn nemen wij Ruben veel te weinig mee naar musea. Oké, hij is dan wel net vier, maar je kunt er nooit vroeg genoeg mee zijn, toch? En dus ben ik maar wat blij met de Rotterdampas die ervoor zorgt dat je bij veel musea in de stad (en daarbuiten) gratis naar binnen kunt. Zo kunnen we de Rotterdamse musea langzaamaan ontdekken, is het niet erg als de meneer het snel weer gezien heeft en gaan we gemakkelijk terug als het een schot in de roos blijkt te zijn.

Museum Rotterdam Now & Wow

Museum Rotterdam

En ja, leuk vond hij Museum Rotterdam! Zo leuk, dat hij er dezelfde middag nog een keer naartoe wilde. Museum Rotterdam is er voor de Rotterdammers en vertelt het verhaal van de stad. Op de begane grond zie en leer je alles over de geschiedenis van de stad. Aan de hand van oude voorwerpen en een soort van etalages beleef je Rotterdam door de tijd heen. “Mama, dat is echt heel oud he”, vroeg mijn nieuwsgierige kleuter. Zo zie je maar, hij begrijpt meer dan ik soms denk. Op de eerste etage zijn tijdelijke exposities te zien, zoals nu een tentoonstelling over de Coolsingel.

Rotterdampas Museum Rotterdam

Met kinderen naar Museum Rotterdam

Behalve dat we de geschiedenis van de stad bekeken, was Ruben niet weg te slaan uit het speciale gedeelte voor kinderen. Beneden is er een grote bak waarin volop gebouwd kan worden met blokken en rails. Daarnaast is er een levensgroot poppenhuis (zie de bovenste foto) én kunnen kinderen knutselen aan een grote tafel.

Museum Rotterdam met kinderen

Wat vonden wij van Museum Rotterdam?

Eerlijk is eerlijk, ik had niet verwacht dat we het zo leuk zouden vinden! Als Rotterdammer vind ik het tof om meer te zien en te weten over de geschiedenis van de stad. Ook fijn dat ik Ruben zo op een toegankelijke manier vast wat wijs kan maken. En ja, voor hem was het feestje dankzij de speciale kinderruimte helemaal compleet. Als het aan hem ligt, gaan we morgen weer.

Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam

Wil je meer weten over de Rotterdampas en de aanbieding bij Museum Rotterdam? Bekijk dan hier de website van de Rotterdampas.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren