Vorige week opende de groenste hotspot van Rotterdam, Uit Je Eigen Stad, een nieuwe vestiging: Uit Je Eigen Stad CS aan de achterkant van Centraal Station. Hoewel het proefdraaien nog tot begin september in volle gang is, kon ik het niet laten om er alvast te gaan lunchen. 

Hippe stadsboerderij

Uit Je Eigen Stad kennen we allemaal als stadsboerderij, vlakbij het Marconiplein. Deze kidsproof hotspot is één van mijn persoonlijke Rotterdamse favorieten: een toffe en onverwachte locatie, goed eten en drinken, een weekmarkt, een pluktuin en voor kids is er van alles te doen.

Uit Je Eigen Stad CS

Uit Je Eigen Stad CS

De nieuwste aanwinst is een tikkeltje anders, maar daarom niet minder leuk. Er is weliswaar geen pluktuin en er zijn (nog) geen voorzieningen voor kids, maar het eten is er net zo lekker en met de sfeer is ook niets mis. Nog een fijne bijkomstigheid: in de hoek van het restaurant vind je een mini-supermarkt waar je ook de lekkerste biologische items voor thuis kunt shoppen.

Uit Je Eigen Stad CS

Lokale producten

Ik vind het echt een groot pluspunt dat je bij deze hotspot terecht kunt voor veel producten uit het Rotterdamse of uit de omgeving. Wat dacht je van sapjes van Sajoer (yes, lekker!), koffie van Giraffe, koekjes van Maasstroompjes, soep van Kromkommer en stroopwafels van Stroop? Ook helemaal niet erg om dit mee te nemen voor onderweg of voor thuis.

Uit Je Eigen Stad CS

Aanrader met kids?

Om heel eerlijk te zijn zou ik hier wel met Ruben naartoe kunnen gaan, maar dan voor een snel bezoek, om vervolgens weer door te fietsen naar de stad. Voor hem is er genoeg te zien, hij kan lekker op een bank zitten, maar toch zou het wel fijn zijn als er ook een kinderstoel aanwezig is en gelegenheid om te verschonen. Over het eten en drinken maak ik me geen zorgen: het is er sowieso gezond en de boterhammen en tosti zijn ook toegankelijk voor kids.

Wil je meer weten over Uit Je Eigen Stad en de openingstijden? Bekijk dan hier de website!