Het is een zaterdagmiddag in oktober als ik vraag aan Ruben wat hij graag zou willen doen. “Naar het museum met de bootjes, mama”, is zijn antwoord. En daar gingen we, op naar het Maritiem Museum.

Maritiem Museum: meer dan alleen Professor Plons!

Eenmaal binnen had ik dus bedacht dat we meteen naar de kinderexpositie Professor Plons zouden gaan. Ruben had er een ander idee bij en wilde eerst de rest van het museum bekijken. Ook goed! Hij vond de grote schepen geweldig om te zien en wilde het liefst meerdere keren door het nagemaakte cruiseschip lopen. Zulke kleine slaapkamertjes (lees: hutten) en spulletjes van lang geleden: hij vond het prachtig. En ook ik waande me weer even in vroegere tijden.

Maritiem Museum Rotterdam

Kindvriendelijk museum met de expositie van Professor Plons

Eenmaal aangekomen bij Professor Plons, dé kinderexpositie van het museum, kon Ruben zijn lol helemaal op. Denk aan lekker spelen en ontdekken in een haven-setting. En niet alleen binnen, ook buiten is een heus haventerrein nagemaakt met allerlei speelgoed. Lekker weer? Dan is er buiten ook water om mee te spelen. Hoort bij een echte haven, toch?

Maritiem-Museum-Professor-Plons

Gratis toegang met de Rotterdampas

Heb je een Rotterdampas? Dan kun je met deze pas gratis het museum bezoeken! Op de website van van de Rotterdampas lees je hier alle informatie over.

Leuk om te doen in de buurt van het Maritiem Museum

En als je dan toch bij het Maritiem Museum bent, is het ook leuk om naar de volgende plekjes te gaan:

# Kids Marina: varen door de haven en ook gratis met de Rotterdampas!
# Supermercado: lekker lunchen met kids
# Hopper: voor he-he-hele goede koffie
# De Bakkerswinkel: onze favoriet voor scones!

Daarnaast zijn er in de nabijgelegen Witte de Withstraat nog veel meer leuke adresjes! Lees het in de artikelen ‘Lunchen in de Witte de Withstraat: hier moet je zijn‘ en ‘9x doen in de Witte de Withstraat‘. Veel plezier!

Maritiem Museum, Leuvehaven 1, Rotterdam

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren