Het is zomervakantie in het Rotterdamse! Minimaal zes weken geen school en alle tijd om met elkaar de leukste dingen te ondernemen. In Rotterdam is dat geen probleem. Kleine Rotterdammer heeft de leukste activiteiten voor je op een rij gezet, lees snel verder!

De leukste uitjes tijdens de zomervakantie

Plaswijckpark

Leuk voor de kleinsten, maar ook de wat grotere kinderen kunnen hier lekker spelen en bij mooi weer zelfs zwemmen. Laat die zomer maar komen! Lees hier de blog die we eerder schreven over Plaswijckpark.

Kids Marina

Midden in het centrum van de stad vind je Kids Marina, dé plek waar kinderen zelf de kapitein van hun boot mogen zijn. Meer weten? Bekijk hier de website van Kids Marina.

Bezoek het stadhuis

Heb je altijd al eens een kijkje in het stadhuis willen nemen? Willen zien waar Feyenoord is gehuldigd én waar je kunt trouwen? Boek dan een exclusieve rondleiding door het stadhuis. Voor meer informatie en het boeken van tickets ga je naar www.rotterdam.nl en reserveren is mogelijk via (010) 267 20 49.

Mamamo

Een bakkie doen met je kind

Omdat je misschien, heel stiekem, ook een klein beetje tijd voor jezelf wilt, kun je natuurlijk ook koffie gaan drinken of lunchen bij één van de vele kidsproof lunchplekken die Rotterdam rijk is. Kleine Rotterdammer heeft ze verzameld in een overzicht, je kunt ze hier vinden.

Kinderkeuken Rotterdam

Op kinderboerderij De Wilgenhof in Schiebroek kun je deze vakantie op meerdere dagen terecht voor een heuse kookles voor kinderen. Voor meer informatie en reserveringen kun je een e-mail sturen naar kinderkeukenrotterdam@hotmail.com. Nice!

De Bouw

In het Museumpark vindt van 23 tot en met 29 juli het bouwfestival De Bouw plaats. Hoe leuk, hier mag iedereen, van jong tot oud, meebouwen aan een nieuwe stad! Overdag worden er activiteiten en workshops voor kids georganiseerd en ’s avonds mogen sterke en stoere grote Rotterdammers hun kunsten laten zien. Voor meer informatie kun je terecht op de website van De Bouw.

Ga shoppen!

De vakantie is bij uitstek ook dé gelegenheid om lekker door de stad te slenteren of er te gaan shoppen. Met kids kun je dat heel leuk doen in het Zwaanshals, rondom de Witte de Withstraat en in het Maagd van Holland kwartier.

Diergaarde Blijdorp

Rotterdamser kan eigenlijk niet: ga eens een dagje naar Diergaarde Blijdorp! Wij hebben zelf een abonnement op de dierentuin en Ruben, de echte Kleine Rotterdammer, is elke keer weer helemaal in zijn element bij het zien van al die dieren. Is het slecht weer? Duik dan lekker het Oceanium in.

Supermercado

Ga lekker uiteten!

Tijdens de vakantie mogen kinderen best een keer wat langer opblijven, toch? Een goed moment om met elkaar lekker uiteten te gaan! Geen idee waar je dan naartoe zou moeten? Bekijk hier de leukste Rotterdamse hotspots waar je ’s avonds goed met kinderen kunt eten.

Heeft jouw kind op school toevallig het Jeugd Vakantiepaspoort gekregen? Hiermee krijg je korting op heel veel Rotterdamse activiteiten. Fijne zomervakantie!