Een soort Kinderboekenweek, maar dan met muziek, dat moet wel heul erg leuk zijn! Gaan jullie ook naar de Kindermuziekweek?

Kindermuziekweek

Van 5 tot en met 14 april 2019 staat heel Nederland in het teken van de eerste landelijke editie van de Kindermuziekweek. Was de Kindermuziekweek tot afgelopen jaar nog een Rotterdams feestje, nu kunnen alle kids in de leeftijd van 0 tot 12 jaar van live concerten en voorstellingen genieten. Zowel op school, het kinderdagverblijf en natuurlijk ook in het theater en de concertzaal!

Wat is er tijdens de Kindermuziekweek te doen in Rotterdam?

Om hier maar meteen een antwoord op te geven: een hele boel! Het Rotterdams Philarmonisch Orkest heeft in samenwerking met De Doelen een hele toffe programmering gemaakt waarbij er voor iedereen wel iets leuks te zien, doen of horen is. Kleine Rotterdammer zette een top 3 voor je op een rijtje.

Zondag 7 april 13.00 uur | Maestro Eric wil een BAND! (9+)

Maestro Eric neemt je mee in de wereld van de popmuziek. In deze aflevering laat hij je zien hoe je een band begint. Wat heb je nodig voor een band? Mensen die een instrument kunnen bespelen, minstens 1 zanger of zangeres. Wat voor soort band wil je zijn: heavy metal, punk, rock of een boys-band? Je hebt liedjes nodig, een repetitieruimte, een naam voor je band. Maar vooral mensen die komen luisteren en het mooi vinden wat je doet: publiek. Maar hoe krijg je dat allemaal voor elkaar? Maestro Eric gaat op onderzoek! Iets voor jullie? Meer informatie vind je hier.

Zondag 14 april 14.15 uur | Droevigeluidje (3+)

Een interactieve voorstelling waarbij kinderen kennismaken met een droevig geluidje. Het zou zo graag eens wat vrolijker klinken. Maar hoe doe je dat? Is een vrolijk geluidje hard of juist zacht? Hoog of juist laag? Lang of juist kort? Langzaam of snel? Het droevig geluidje gaat samen met de kinderen op zoek naar vrolijkheid. Wil je hier mee over weten? Klik dan hier!

Kindermuziekweek

Zondag 14 april 14.15 uur | Het Orkest Laboratorium (6+)

Tegelijkertijd met Droevigeluidje kun je ook naar Het Orkest Laboratorium! Ideaal dus voor ouders met kinderen van verschillende leeftijden. In Het Orkest Laboratorium gaat het om de beroemde professor Freek den Hartogh. Hij heeft, met behulp van muziek, contact gekregen met een buitenaardse wezen, dat OO is genoemd. De concertzaal wordt omgetoverd tot een Mission Control: wat gebeurt er als OO de Vijfde van Beethoven of Carmen van Bizet of Grieg hoort en hoe reageert hij op ritmes en zang? Het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen aan dit muzikale experiment en zal zo zelf ook ondervinden wat muziek kan doen met OO en met onszelf. Meer informatie over dit concert vind je hier.

Je ziet het: er valt genoeg te beleven én ontdekken! Ik denk dat ik tijdens de Kindermuziekweek met Ruben naar Droevigeluidje toe ga. En ga jij voor het eerst met kids naar een kinderconcert? Lees dan ook eens het artikel ‘Met kids naar een kinderconcert van het RPhO‘ en bekijk meteen de tips voor het bezoeken van een kinderconcert. Enjoy!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Wil je meer weten over de Kindermuziekweek? Op de website vind je alle informatie terug en tref je een handig overzicht aan met alle activiteiten die er in deze week plaatsvinden.