It’s that time of the year: Kinderboekenweek! Hoogste tijd om samen met Ruben een lijstje te maken met onze favoriete kinderboeken. Welk boek is jullie favoriet?

Dit zijn onze favoriete kinderboeken

Twee jaar geleden maakten we al een lijstje voor de Nationale Voorleesdagen. Grappig om te zien dat je gedurende de tijd weer nieuwe ontdekkingen doet, maar toch ook bekende boekjes graag blijft lezen. Hoe dan ook, dit zijn onze favoriete kinderboeken van dit moment.

Kinderboeken

De Kleine Walvis – Benji Davies

Ruben is gek op vissen en dus staat De Kleine Walvis hoog in ons lijstje! Soms moet ik dit boek wel twee (nee, wat zeg ik: drie!) keer achter elkaar voorlezen. Blijft leuk.

Windje – Laurie Cohen

Elke jongensmoeder weet het: niks leuker dan het laten van windjes. En dus wordt er hardop geschaterd bij het lezen van het boek Windje over olifant Jan die wel heel nodig moet…

Floddertje – Annie M.G Schmidt en Fiep Westendorp

Toen ik zelf klein was, was Floddertje mijn favoriete kinderboek. Nu vindt Ruben het prachtig, misschien wel omdat lekker smerig worden heel herkenbaar is voor hem en zijn broertje.

Ik zou wel een kindje lusten – Sylviane Donnio en Dorothé Pietersma

Blijft leuk en soms toch ook een beetje spannend: een kleine krokodil die trek heeft in een kindje. Het boek Ik zou wel een kindje lusten mag daarom niet in het lijstje ontbreken.

Tropische Jopie – Jarvis

Nog een boek over vissen: Tropische Jopie! Onze laatste aanwinst en ja, ook dit boek gaat over vissen. Mooi vormgegeven met hele mooie kleuren: wij zijn fan!

Wat is jouw favoriete kinderboek? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht! En bn je op zoek naar meer inspiratie over kinderboeken? Lees dan ook eens de artikelen ‘De 3 leukste kinderboekenwinkels van Rotterdam‘ of ‘Met de Rotterdampas naar het Kinderboekenmuseum‘. Have fun!