Stiekem ben ik al fan van Jamie Oliver sinds hij The Naked Chef uitbracht. Veel van mijn etentjes zijn een succes dankzij zijn recepten en Jamie’s Italian werd al eerder kidsproof bevonden. Hoog tijd om Jamie Oliver’s Diner eens te gaan testen als kidsproof restaurant. Want als vader van vijf kinderen zou je wel verwachten dat mister Oliver daar ook aan denkt, toch?

Weena zakelijk? Niet bij Jamie Oliver’s Diner!

Hoewel Jamie Oliver’s Diner op loopafstand van mijn huis ligt, kom ik zelf niet zo snel in de buurt van Weena om in het weekend te gaan lunchen. Ik associeer het toch al gauw met ‘zakelijk’ door alle kantoren die aan deze weg liggen. Zodra je een voet over de drempel zet in de diner ben je dit gevoel kwijt, want je kan veel over de locatie zeggen, maar niet dat het ‘zakelijk’ is! Prachtige industriële inrichting en door de knusse booths ook echt een diner feeling.

Jamie's diner keuken

Brunchen met kids

Met een baby en een peuter is het voor ons vaak geen optie om echt uit eten te gaan. Ontbijt, brunch en lunch is daarentegen helemaal ons ding! In het weekend gaan we daarom maar al te graag op zoek naar de lekkerste pannenkoeken en eieren. We kwamen dus binnen bij Jamie’s diner met een missie.

Zodra we zaten werd Jurre meteen voorzien van krijtjes en een kleurplaat, een mooie manier om hem bezig te houden tot het eten werd geserveerd. Op de ontbijtkaart staan geen speciale kindergerechten, maar het type eten is natuurlijk wel heel erg kidsproof. Want welke kleine Rotterdammer lust er nou geen pannenkoeken? Kom je in de middag of avond eten, dan is er wel een speciaal kids menu.

Jamie Oliver's Diner kleurplaat

Overheerlijk American Comfort Food

American comfort food, maar dan zonder super-sized porties, met goede ingrediënten. Klinkt goed, vind je niet? Wij bestelden Huevos Rancheros, Eggs Benedict en Blueberry Pancakes. Voor Fien kregen we wat brood en ook het maken van een fles was geen enkel probleem. Het eten zag er prachtig uit en smaakte heerlijk. De stapel pancakes was enorm! Jurre kon niet blijer gemaakt worden. Uiteindelijk bleek zijn maag toch een stuk kleiner dan zijn twinkelende oogjes en kreeg hij het bij lange na niet op. Ook al hadden we al genoeg gegeten, we lieten ons toch nog verleiden tot een stukje Mud pie. En oef… dat was het meer dan waard!

 

Jamie Oliver's Diner Mud Pie

Prima stop tijdens een dagje shoppen

Met een ‘doggybag’ gevuld met de overgebleven blauwe bessen pannenkoek onder z’n arm liep Jurre voldaan weer naar buiten. Jamie’s Diner is zeker een aanrader voor een brunch in het weekend, en door de ligging ideaal te combineren met een dagje shoppen in de Rotterdamse binnenstad!

Jamie Oliver’s Diner, Weena 296, Rotterdam

BewarenBewaren

BewarenBewaren