Ik heb iets met licht. Zo vind ik het prettig om zoveel mogelijk in de buurt van daglicht te zijn, kijk ik maar wat graag naar buiten (want: ook daglicht) en moet het licht er binnen in huis ook nog eens sfeervol uitzien en kloppen met elkaar. En niet alleen het licht zelf is belangrijk, maar ook een mooie lamp in huis kan geen kwaad. En laat designmerk Artemide daar nou net raad mee weten…

Artemide

Artemide bestaat al meer dan 50 jaar (om precies te zijn sinds 1960) en is wat mij betreft een regelrechte blijver. Als pionier op het gebied van designverlichting biedt dit Italiaanse merk lampen in alle soorten en maten, voor elk vertrek en elke plek in huis. Niet zo gek dat veel lampen ook in de prijzen zijn gevallen. De meest bekende lamp, de Tolomeo, ken je misschien wel. Deze populaire lamp, ontworpen door Michele De Lucchi, is verkrijgbaar als tafelmodel, bureau- en plafondlamp en won in 1989 Campasso d‘Oro Award. Een lamp met een bijzondere geschiedenis!

Tolomeo

En dit zijn ze hoor, mijn favoriete Tolomeo lampen. Kijk je mee?

Artemide Tolomeo

#1. De Micro Pinza is de ideale knijplamp. Knijp ‘m vast aan een plank in de keuken of aan je bureau.
#2. De Micro Tafellamp is in meerdere kleuren verkrijgbaar en staat mooi op iedere tafel of bureau.
#3. Hoe leuk is het om deze Micro Faretto wandlamp naast je bed te hangen?
#4. Absoluut bovenaan mijn wensenlijstje: deze Tolomeo Mega vloerlamp met dimmer. De lamp is verkrijgbaar in verschillende kleuren (grijs, zwart en perkament) en in verschillende formaten. Zwart is mijn favoriet, wat jij?

Je ziet het: genoeg moois van Artemide! En dan heb je slechts een tipje van de sluier gezien. Benieuwd naar meer? Bekijk dan eens de website van MisterDesign, één van de leveranciers van het populaire Italiaanse merk. Grote kans dat ook jouw favoriete designlamp hier te vinden is.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren