Een paar jaar geleden zag ik ‘m staan in een hip hotel in hartje Londen: de Vitra Elephant Stool. Wat was ‘ie mooi! En z’n kleine broertje, de Vitra Elephant Stool Kruk, is zeker niet minder leuk. 

MisterDesign

Als je Kleine Rotterdammer volgt, heb je misschien wel gezien dat ik af en toe ook voor het toffe MisterDesign blog en daarvoor de mooiste design producten mag reviewen. Eerder schreef ik al over het Seaside Kussen en de Billy Bear collectie van Ferm Living. En je raadt het misschien al: dit keer de beurt dus aan de Elephant Stool Kruk van Vitra.

Vitra Elephant Stool Kruk

Vitra

Misschien ken je Vitra wel, het designmerk dat in de jaren vijftig is opgericht en sindsdien de mooiste stoelen, tafels, lampen en woonaccessoires heeft geproduceerd. Sori Yanagi is als ontwerper van Vitra verantwoordelijk voor het design van de gave Elephant Stool Kruk.

Elephant Stool Kruk

De Elephant Stool Kruk heeft bij ons in huis al meerdere vertrekken gezien. Toen Boris net geboren was, stond de kruk eerst een tijdje naast zijn box. Ruben klom erop om zo goed naar zijn nieuwe kleine broertje te kunnen kijken (zo lief om te zien!). Daarna werd de kruk er vooral vaak bij gepakt wanneer we kraamvisite hadden en net een stoel te kort kwamen in de woonkamer. Fijn, zo’n krukje dat je gemakkelijk even aan kunt schuiven. Nu vind ik de kruk vooral leuk in de kamer van Ruben, net naast zijn bedje. We leggen er de boekjes op die we ’s avonds samen kunnen lezen en heel vaak ga ik er zelf even op zitten wanneer Ruben lekker in zijn bedje ligt. Als het straks mooier weer wordt en we weer buiten kunnen zitten, heb ik een vermoeden dat de kruk gezellig met ons mee verhuist de tuin in. Kortom: de kruk is wat mij betreft een blijvertje. Sterk, mooi en vooral heel multifunctioneel.

Vitra Elephant Stool Kruk

Wil je meer weten over de Elephant Stool Kruk (ook in het zwart verkrijgbaar) of over andere Vitra stoelen? Kijk dan eens op de website van MisterDesign.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign.