We love buitenspelen! En dan met name in een speeltuin waar je lekker kunt ravotten en vies mag worden. Hoogste tijd om de leukste natuurspeeltuinen van Rotterdam voor je op een rijtje te zetten.

Ik kan me nog herinneren dat ik het als kind al geweldig vond om buiten naar de ‘polder’ te gaan: een drassig gebied achter de dijk met veel bomen en water. Dat kon makkelijk, want we woonden in een dorp. In een drukke stad zijn deze stukjes natuur schaars, maar gelukkig is daar de natuurspeeltuin!

Dit zijn de leukste natuurspeeltuinen van Rotterdam

Natuurspeeltuin De Speeldernis

Ken je natuurspeeltuin De Speeldernis al? Verstopt achter Diergaarde Blijdorp vind je deze speeltuin waar alles mag. Er zijn genoeg bomen om in te klimmen, er stroomt water en vies worden is geen probleem.
Natuurspeeltuin De Speeldernis, Roel Langerakweg 25b, Rotterdam

Belevenisboerderij Schieveen

Een kinderboerderij waar ook een natuurspeeltuin is? Jazeker! Bij Belevenisboerderij Schieveen kan het allemaal. Eerst even de pasgeboren schaapjes een flesje geven en dan lekker buiten los in de modder.
Belevenisboerderij Schieveen, Oude Bovendijk 220, Rotterdam

Natuurspeeltuin Terbregge

Nog een natuurspeeltuin om het rijtje compleet te maken: Natuurspeeltuin Terbregge! Hutten bouwen, spelen met de waterpomp of op de mini-crosbaan: waar kiest jouw mini voor?
Natuurspeeltuin Terbregge, Galigaanpad, Rotterdam

Ben je benieuwd naar de andere leuke speeltuinen in Rotterdam? Bekijk dan hier het artikel ‘De leukste speeltuinen van Rotterdam‘. En ken jij nog natuurspeeltuien om aan dit rijtje toe te voegen? Laat het weten in een reactie onder dit bericht en wij vullen dit lijstje aan. 

Foto: Hester Blankestijn