Hij komt er weer aan: de meivakantie! Met een beetje geluk zit het weer mee en kun je in Rotterdam van echt van alles genieten. Kleine Rotterdammer heeft de 5 leukste uitjes voor in de meivakantie in Rotterdam voor je op een rij gezet.

5 x doen met kids in de meivakantie

Ostara!, muziektheater in de Speeldernis

Van dinsdag 1 tot en met zondag 13 mei 2018 is de muzikale kindervoorstelling Ostara! (6+) te zien in speeltuin de Speeldernis. De voorstelling vormt het eerste deel van het Vier Seizoenen Theater van theatermakers Alexander Brouwer en David Schwarz. Ostara! is een kindervoorstelling waarin de lente wordt gevierd en samen muziek wordt gemaakt. Ga mee op een muzikale ontdekkingsreis door de Speeldernis, met de natuur als instrument en eindig natuurlijk met een groot feest! Wil je hierbij zijn? Reserveer dan vooraf je tickets via de Speeldernis.
De Speeldernis, Roel Langerakweg 25b, Rotterdam

Museum Boijmans van Beuningen

Ook in het Museum Boijmans van Beuningen is er tijdens de vakantie van alles te doen voor kids! Neem ze mee naar de voorstelling ‘BABEL’ en doe samen mee aan de familierondleiding die dagelijks (behalve maandag) plaatsvindt van 13.00 tot 14.00 uur. Zin om zelf aan de slag te gaan? Bezoek dan de inloopworkshop BABEL en bouw samen de Toren van Babel. Meer informatie vind je terug op de website van het museum.
Museum Boijmans van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam

Plaswijckpark

Een bezoek aan één van de bekendste parken van Rotterdam is altijd een feest! En goed nieuws, want vanaf nu is Plaswijckpark extra lang geopend (tot 19.00 uur) en is de nieuwste attractie Vlottenvaart geopend. Met een prikstok duw je jezelf op een vlot voort door het water. Onderweg vaar je langs de de Boshut, verschillende dieren en onder bruggen door. Mochten de temperaturen echt tropische hoogtes bereiken, dan kun je met het hele gezin afkoelen in het zwembad. En bij slecht weer vlucht je gewoon de binnenspeeltuin in.
Plaswijckpark, Ringdijk 20, Rotterdam

Maritiem Museum

Zin in maritieme sferen? Bezoek dan het Maritiem Museum! De piraten hebben er een echte piratenneste van gemaakt en zijn van plan om pas 17 juni te vertrekken. Niet alleen hebben ze de haven overvallen maar ze hebben ook waardevolle spullen uit de bijzondere verzameling van Professor Plons gestolen. De spullen zitten nu in een schatkist ergens in de haven. Maar waar en wat is de code van het slot op de kist? Help Professor Plons de schatkist terug te vinden!
Maritiem Museum, Leuvehaven 1, Rotterdam

Naar de speeltuin

In Rotterdam zijn talloze leuke speeltuinen te vinden! Kleine Rotterdammer zette eerder al 5 mooie plekjes op een rijtje, lees hier het artikel ‘De tofste speeltuinen van Rotterdam‘.

Heb jij tips om dit lijstje mee aan te vullen? Laat je reactie dan zeker even achter onder dit bericht. Have fun!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren