Plaswijck, meivakantie in Rotterdam

Tips voor de meivakantie in Rotterdam

Hij komt er weer aan: de meivakantie! Met een beetje geluk zit het weer mee en kun je in Rotterdam van echt van alles genieten. Kleine Rotterdammer heeft de 9 leukste uitjes voor in de meivakantie in Rotterdam voor je op een rij gezet.

Kunst4Kids in Museum Boijmans van Beuningen

Gedurende de hele meivakantie kunnen kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar oud voor slechts 35 euro een echt kunstwerk aanschaffen tijdens Kunst4Kids, dé verkooptentoonstelling voor kinderen. De kunstwerken die er te zien zijn, zijn speciaal voor deze week gemaakt. Ouders opgelet: alleen kinderen hebben toegang tot deze exclusieve tentoonstelling. Maar niet getreurd, ook voor volwassenen is er genoeg te zien in het Boijmans. Wat dacht je van de kleurrijke expositie van Ugo Rondinone?

Opening Kunst4Kids 2014. Foto Fred Ernst

Plaswijckpark

Een bezoek aan één van de bekendste parken van Rotterdam is altijd een feest! En goed nieuws, want vanaf nu is Plaswijckpark extra lang geopend (tot 19.00 uur) en is de verkeerstuin vernieuwd. Zo kun je er nu met een skelter door een wasstraat rijden, pinnen op het dorpsplein, aangifte doen op het politiebureau en muren bouwen in het timmerhuisje. Mochten de temperaturen echt tropische hoogtes bereiken, dan kun je met het hele gezin afkoelen in het zwembad. En bij slecht weer vlucht je gewoon de binnenspeeltuin in.

Shakespeare voor beginners in het Hofpleintheater

Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei staat het Hofpleintheater in het teken van de fantasierijke voorstelling Shakespeare voor beginners (8+). Een echte must-visit voor kids die graag worden uitgedaagd: ze worden meegenomen in een boeiende ontdekkingstocht over familie, jezelf verliezen in toneelspelen en dierbaren verliezen in het echt.

Dekbed in het Maaspodium

De wat jongere kids kunnen op zondag 1 mei terecht in het Maaspodium voor de voorstelling Dekbed (4+). Dekbed is één van de 8 familievoorstellingen die tijdens de meivakantie in dit theater te zien is. De dansvoorstelling Dekbed gaat over de poëtische wereld tussen dromen en realiteit. Want wat gebeurt er als je je ogen sluit? Waar ga je naartoe en wat kun je doen als je bang bent in het donker? Meedansen tijdens de voorstelling is toegestaan en na afloop mogen de kinderen onder begeleiding van een docent zelf dansen op het podium. Meer weten over deze en de andere voorstellingen? Bekijk dan hier de website van het Maaspodium.

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam is nog niet zo lang heropend, maar zeker de moeite waard om eens te bezoeken! Tijdens de meivakantie valt hier ook genoeg te beleven voor kinderen. Wat dacht je van een speciale kinderworkshop waarbij je je eigen skyline van Rotterdam kunt maken? Je kunt de gratis workshop in de weekenden en op woensdagen bijwonen.

Expositie Fiep Westendorp in de Centrale Bibliotheek

Ook fan van Jip en Janneke en de tekeningen van Fiep Westendorp? Ga dan naar de reizende expositie van Fiep Westendorp in de Centrale Bibliotheek. Je vindt hier de eerste tekeningen van Fiep en een selectie van al haar bekende werken. De expositie is van 2 tot en met 30 mei gratis te bezoeken.

CityCruise

CityCruise

Zin in een uitstapje op het water? Ga dan eens met UrbanGuides op CityCruise! De authentieke tenders van het SS Rotterdam nemen je in een anderhalf uur durende cruise mee de Maas op. Je vaart langs de mooiste en bekendste gebouwen van de stad: De Rotterdam, de Maastoren en de Erasmusbrug. Opstappen is mogelijk bij Leuvehaven.

Maritiem Museum

Blijf je liever aan wal maar wil je toch de maritieme sferen proeven? Bezoek dan het Maritiem Museum! Ga op ontdekking in de haven van Professor Plons of bekijk de tentoonstelling De wereld op je bord. Hoe zou ons bord eruit hebben gezien zonder scheepvaart? Juist, meteen een mooie manier om je kids van alles te leren over de herkomst van ons eten.

Kinderboerderij Euromast

Van 2 tot en met 6 mei staat er een heuse kinderboerderij naast de Euromast! Leuk voor de allerkleinsten: ook zij mogen de dieren aaien en voeren.

Wat zijn jouw plannen voor de meivakantie in Rotterdam? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht. Have fun!

Fotocredits foto met meisje: Fred Ernst
Fotocredits foto CityCruise: UrbanGuides

Vorig bericht Volgend bericht

Geen reacties

Laat een reactie achter