De geboorte van een kindje van heel dichtbij meemaken: het blijft bijzonder! Vorige week is het dochtertje van één van mijn liefste vriendinnetjes geboren: welkom lieve, mooie Mila!

Samen zwanger

We go long way back, vriendinnetje N. en ik. We kennen elkaar van ons bijbaantje en waren vanaf dag 1 onafscheidelijk. En wat hebben we in de loop van de jaren veel meegemaakt! Liefdes die kwamen en gingen, vakanties en het samen écht volwassen worden met de nodige perikelen. Ik wist altijd al dat ze een grote kinderwens had en daarom was het des te bijzonder om samen zwager te zijn. We hadden al veel contact met elkaar, maar door de kids in spé leek onze vriendschap nog sterker te worden. Wat was het fijn om alle zwangerschaps-issues (en alles wat daarna kwam) te bespreken met iemand die zo dichtbij stond én ook nog eens in hetzelfde schuitje zat.

Zwangerschapsverlof

In de weken voor haar bevalling hebben we nog meer contact dan voorheen. We bespreken onze struggles en praten over Boris en het meisje dat bijna geboren wordt. Ze ziet op tegen de bevalling en de pijn en ik zou haar willen zeggen dat zorgen maken nergens voor nodig is. Maar eerlijk is eerlijk, een bevalling is heftig en ja, het doet pijn. Ik kan alleen maar voor haar hopen dat het snel zal gaan en dat ze, als het moment eenmaal daar is, op tijd in het ziekenhuis is en pijnbestrijding krijgt.

Een vriendinnetje voor Boris

En dan, op Tweede Pinksterdag, is er ineens dat ene appje: Mila is geboren. Ik lees het met tranen in mijn ogen en zie een foto van een prachtig klein meisje. Wat is ze mooi! Ik bel meteen, maar N. neemt niet op. Duh, denk ik meteen daarna, ze is net bevallen. Maar wat ben ik trots als ik haar even later wel spreek en hoor dat alles goed is gegaan. Een dag later zie ik Mila voor het eerst in het echt. Ze is nog mooier en wat gaat ze een mooie toekomst tegemoet. De liefde van haar ouders spat er vanaf, ik zweef even mee op de roze wolk die Mila heet.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren