Quality timen met je baby? Bezoek eens een babyconcertje in Studio de Bakkerij!

Studio de Bakkerij: culturele huiskamer aan de Bergweg

Aan de Bergweg vind je Studio de Bakkerij. Deze culturele huiskamer verbindt Rotterdammers door theater- en taalbeleving. Ze hebben een ontzettend diverse zaalprogrammering, waaronder ook veel kindervoorstellingen.

Ik ging afgelopen vrijdagochtend naar Studio de Bakkerij voor een Babyconcertje. Deze concertjes zijn bedoeld voor de allerkleinsten (0-2 jaar) en hun begeleiders. De perfecte plek om naartoe te gaan om de eerste verjaardag van de mini van een van mijn vriendinnen te vieren, vind je niet? Grote broer Jurre ging vandaag wel gewoon naar de opvang, dus ik had ook echt quality time met baby Fien.

Foyer Studio de Bakkerij | babyconcert

Babyconcertje: je samen met je mini verwonderen over de muziek

Je komt binnen in een knusse foyer met zitjes, waar je voor het concert begint een lekkere koffie of thee kunt drinken. Achter het grote gordijn is de theaterzaal, waar voor deze gelegenheid naast de tribune ook kussentjes op de grond waren neergelegd. Alle ouders, grootouders en de mini’s nestelden zich rond de twee muzikanten. Dit keer waren het een violiste en cellist die het concert verzorgden. Ze spelen diverse korte klassieke stukken, welke ze steeds kort introduceren. Zo leuk!

Als baby’s geluid maken, rond willen kruipen of gevoed moeten worden is dat geen enkel probleem. Het gaat erom dat de kleintjes zich kunnen verwonderen over de muziek en dat hun ouders ontspannen kunnen genieten van de muziek. Natuurlijk is de aandachtsspanne van een baby niet erg lang, daarom duren de concertjes ongeveer 40 minuten.

Fien en haar vriendje Febe vonden het geweldig! Ze waren zo geboeid door de muziek en Fien wilde ook heel graag bewegen op de mooie klanken terwijl ze allerlei blije geluidjes uitslaakte. Zo aandoenlijk om te zien!

We sloten deze heerlijke ochtend af met een lunch bij Westerkaatje. Wat een fijn begin van het weekend!

Babyconcertjes zijn niet alleen te bezoeken in Rotterdam, maar ook in Den Haag, Haarlem en Utrecht. Vergeet je kaartje niet te reserveren, want ze zitten meestal vol!

Studio de Bakkerij, Bergweg 283, Rotterdam

BewarenBewaren