Het fenomeen ‘luiertas’: you love it or you hate it. Wat mij betreft is dat laatste het geval. Standaard luiertassen in felle kleuren of met kekke printjes, ik heb er niets mee. Gelukkig heeft Susan Bijl de oplossing.

Fijne tassen van Susan Bijl

Wie kent ze niet, de fijne shopping bags van het Rotterdamse merk Susan Bijl? Loop een willekeurig rondje door de stad en je ziet ze overal. Jong of oud, het maakt niet uit, Susan Bijl it is. En ook ik moet bekennen dat ik meedoe. Met niet minder dan 10 ‘Susans’ in huis (ik durf het bijna niet hardop te zeggen) ben ik een redelijk trouwe fan. Manlief vraagt het me regelmatig: heb je er nou nóg niet genoeg? Nee dus, want elke nieuwe collectie is weer uniek door de mooie kleuren.

Susan Bijl luiertas

Luiertas

Maar goed, terug naar de luiertas. Ik heb dus nooit een echte luiertas aangeschaft. Ik heb me er ooit kort in verdiept, maar echt vrolijk werd ik er niet van. Er was niet één tas waar zowel de man als ik graag mee over straat wilde en dus moest er een plan B komen. Want wees eerlijk, als je met een kleintje op stap gaat heb je wel aardig wat mee te sjouwen.

Susan Bijl shopping bag

Susan Bijl weet raad

Het was eigenlijk niet eens bewust, maar vanaf het begin van Ruben zijn luierperiode zo’n vier jaar geleden, verdwenen alle spullen die we voor buiten de deur nodig hadden in een grote shopping bag van Susan Bijl. Veel ruimte, makkelijk om over je schouder te dragen en door het materiaal ook makkelijk op te bergen in de bak onder de kinderwagen. Easy does it!

Pouches

En het werd nog beter toen ik de pouches van dit fijne merk ontdekte: rechthoekige tasjes met een rits die je in drie verschillende maten kunt krijgen. Het grootste formaat is mijn favoriet voor luiers. Er gaat met gemak een dikke stapel in en dan heb je ook nog ruimte voor billendoekjes, een hydrofiele luier om de babe op te verschonen én billenzalf. Je gooit ‘m zo in de grote shoppingbag en klaar is Kees. En omdat ik de meerdere pouches heb, gebruik ik de andere als toilettassen. Zijn ze ook erg fijn voor, kan ik je vertellen.

Wil je meer weten over de fijnste luiertas? Bekijk dan de website van Susan Bijl. En ben je fan van Susan Bijl? Houd dan Kleine Rotterdammer goed in de gaten, er komt een hele fijne winactie aan. To be continued!

Foto’s: Prisca Visser

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren