Voor veel Rotterdammers is Eiland IJsselmonde nog redelijk onbekend. Best gek, als je je bedenkt dat dit dé achtertuin van Rotterdam is. Wij vertrokken op een vrijdag richting Zuid en ontdekten niet alleen nieuwe leuke uitjes, maar ook een prachtige natuur.

Eiland IJsselmonde

Op Eiland IJsselmonde is er echt van alles te doen. Verwacht kidsproof wandelroutes, veel kinderboerderijen, genoeg horeca en zelfs een klimbos. Het was nog even lastig om te kiezen wat wij wilden doen. We kozen uiteindelijk voor een wandeling op het Kabouterpad in de Johannapolder en een bezoek aan zorgboerderij De Buytenhof.

Kabouterpad in Rhoon

Bij restaurant Tasman zie je de eerste kabouter al staan: hier begint het Kabouterpad! Bij het restaurant kun je (tegen betaling) een knapzakje krijgen met daarin uitleg over de route, het Staatbosbeheer Kabouterboek met opdrachten, wat versnaperingen voor onderweg en natuurlijk een puntmuts. Via een route van ongeveer 1 kilometer ontdek je de bossen van de Johannapolder en leer je alles over de kabouters. Mijn jongetjes vonden het geweldig, wat hen betreft had de route nog wel wat langer mogen zijn. Tip voor na afloop: bij restaurant Tasman kun je erg goed eten en vanaf het terras kijk je zo de naastgelegen speeltuin in.

De Buytenhof

Op ongeveer 10 minuutjes rijden vanaf restaurant Tasman vind je zorgboerderij De Buytenhof. Ik had er al veel over gehoord, maar was er nog niet eerder geweest. Ook hier was het een feestje voor de kids (en voor ons): diertjes kijken, door de appelboomgaard wandelen, spelen, wat lekkers drinken en natuurlijk een verse bos bloemen plukken in de bloemenpluktuin. Houd de website van De Buytenhof goed in de gaten mocht je ook een keer willen gaan, hier vind je de laatste activiteiten terug, zoals workshops voor kids en het plukken van fruit.

Nog meer leuks in IJsselmonde

Je ziet het: ons bezoek aan Eiland IJsselmonde was meer dan geslaagd! We gaan er snel nog een keer naartoe, want er is genoeg wat we nog niet hebben ontdekt. Wat er nog meer op onze wishlist staat? Een kleine greep: de Maasoever Spoorweg inclusief een treinritje door natuurgebied Oude Maas, een wandeling over de Jungleroute en een bezoek aan Bouwspeeltuin Maeterlinck. Wil je weten wat er nog meer te doen is? Bekijk dan de website Ontdek IJsselmonde voor het complete overzicht. Veel plezier!