Ik heb de kriebels. Een combinatie van opwinding en angst. Over twee weekjes vlieg ik met de liefste zus naar New York. En de echte Kleine Rotterdammer blijft thuis. Slik.

De afspraak om naar New York te gaan, was er al een tijdje. Alle ’things to do’ zijn inmiddels bedacht en al heel vaak besproken. Want hoe leuk is het om weer door Central Park te lopen of in Chelsea Market te eten? En hoezeer ik er ook naar uitkijk om wat quality time met mijn fantastische zus door te brengen, een beetje eng wordt het toch wel naarmate DE datum dichterbij komt. Want 5 nachtjes Big Apple betekent ook 5 nachtjes zonder het liefste kleine ventje die elke dag weer meer ontdekt en een stapje maakt in zijn ontwikkeling.

Het engste vind ik nog dat ik vooraf geen idee heb van hoe ik dit ga ervaren. Krijg is verschrikkelijke heimwee of vind ik het daar stiekem wel even fijn om thuis helemaal los te laten en weer even niet alleen maar ‘mama’ te zijn? Om weer even te genieten van het feit dat ik dan alles kan doen waar ik zin in heb?

We gaan het zien. Eén ding weet ik zeker en dat is de Kleine Rotterdammer niets te kort komt tijdens mijn afwezigheid. Zijn lieve papa heeft hem een heus mannenweekend beloofd en er staan twee oma’s te springen om op te passen. Het komt wel dus wel goed. En ik ga genieten.