Verscholen op de Coolsingel, in een oud bankgebouw, vind je La Buvette. Wat mij betreft één van de best bewaarde geheimen van het centrum van de stad.

La Buvette heeft het!

Eind 2016 werd ik al uitgenodigd om langs te komen bij La Buvette. Het was er tot nu toe nog niet van gekomen om er eens te gaan kijken, maar eindelijk was het dan toch zo ver! Samen met een vriendinnetje even de stad in, even tijd voor mezelf en lekker lunchen op de Coolsingel. Ik vind het bijna jammer dat ik deze hotspot niet eerder had ontdekt, want wow, wat was het er fijn!

La Buvette

Voor heel even in Parijs

En als je La Buvette binnenstapt, dan heb je waarschijnlijk meteen door wat ik bedoel. Een ruime opstelling en door het marmer waan je je even in Parijs. Voor een kort momentje dan, want door het uitzicht op de Coolsingel kan het niet missen dat je echt in het Rotterdamse bent. Het valt me op dat de bediening er oprecht vriendelijk is en als we de kaart onder ogen krijgen, dan wordt het nog lastig om iets uit te kiezen. Het ziet er allemaal zo lekker uit, ik wil alles wel proberen. Uiteindelijk kies ik een broodje filet americain en vriendinnetje Kim gaat voor een vegetarische salade. Beide gerechten zien er niet alleen lekker uit, maar smaken misschien nog beter.

La Buvette

La Buvette

La Buvette met kids

Of ik een keer met kids naar La Buvette toe zal gaan? Jazeker! Voor de kleintjes zijn er kinderstoelen aanwezig en ook kun je er luiers verschonen. Er staan geen speciale gerechten voor kinderen op de kaart, maar door de variatie staat er vast wel iets lekkers op wat jouw kleine mevrouw of meneer lust. Speelgoed is er vooralsnog niet aanwezig, maar ik heb zo’n vermoeden dat het niet lang meer duurt voordat er hier getekend of gepuzzeld kan worden. En tot die tijd is het gluren naar voorbijgaande trams voor kids ook een hele ervaring, toch?

Benieuwd geworden naar La Buvette? Ga er dan zeker eens kijken! Je vindt deze hotspot (met terras!) aan de Coolsingel nummer 104, in het monumentale Erasmushuis. En heb je weinig tijd om er rustig te gaan zitten? Binnenkort kun je hier ook de lekkerste gerechten en broodjes afhalen voor thuis.