Kinderkleding kopen: ik vind het geweldig! Toch kan het best een uitdaging zijn om de juiste items te scoren voor mijn jongens. Ik vind het belangrijk dat kleding er goed en verzorgd uit ziet, maar kleding moet wat mij betreft ook duurzaam zijn. Worstel je soms ook met het kopen van kinderkleding? Lees dan snel de tips!

5 tips voor het kopen van kinderkleding

Tip 1 | Wat heb je echt nodig?

Bedenk voordat je gaat shoppen allereerst wat je per seizoen nodig hebt. Hoeveel broekjes, shirts, truien en rokjes heb je bijvoorbeeld nodig om de garderobe aan te vullen? Bekijk wat er al is en vul aan met items die hier goed mee matchen.

Tip 2 | Welke maat heb je nodig?

Ook niet onbelangrijk: welke maat heb je nodig? Merken vallen allemaal net weer even anders, dus de ene 116 is dus de andere niet. Koop het liefst een maatje groter, dan past het kledingstuk over een paar maanden nog steeds.

Tip 3 | Waar ga je shoppen?

Je kunt je kroost natuurlijk meenemen naar je favoriete kledingwinkel, zo kun je meteen passen. Ik ga zelf liever alleen, ik kan aardig inschatten wat goed zal zitten of niet. Met kids duurt het me twee keer zo lang en de kans is groot dat we met iets thuiskomen wat we eigenlijk niet nodig hebben. Online shoppen is natuurlijk ook een goede optie, zeker in tijden van corona.

Tip 4 | Hoe duurzaam is de kleding?

Ik vind het belangrijk dat kleding duurzaam is. Niet alleen de manier waarop en door wie het is geproduceerd, maar het moet ook van een goede kwaliteit zijn en meerdere rondes mee kunnen gaan. Favoriete duurzame combi: een Vingino jeans met een trui of shirt van Arket. Niets meer aan doen!

Tip 5 | Hoe verzorg je de kleding?

Last but not least: hoe verzorg je de kleding? Ik heb voor Ruben een keer een vestje van wol gehad en je raadt het al: dat was geen succes. Wol kriebelt nou eenmaal snel en op een hogere temperatuur wassen kun je wel vergeten. Katoen en linnen zijn fijne stofjes, je kunt ze op een hogere temperatuur wassen en het blijft over het algemeen mooi.

Wat zijn jouw tips? Deel ze hieronder in de comments!

Foto: Gaby Jongenelen