De scholen in Rotterdam tellen af: nog heel even en dan is het herfstvakantie! Blijf je in het Rotterdamse en heb je nog geen idee wat jullie gaan doen? Kleine Rotterdammer maakte een overzicht van alle fijne uitjes die je deze week kunt doen met kids.

8 x doen in de herfstvakantie in Rotterdam

Halloween in Plaswijckpark

Zin om te griezelen? Ga in de herfstvakantie dan naar Plaswijckpark! In de vakantie staat het park in het teken van Halloween. Kids kunnen er, naast de normale activiteiten, ook knutselen, heksenbezems maken of zich laten schminken tot griezel. En voor wie het overdag niet eng genoeg vindt, kan ook in de avond zijn of haar lol op. Op woensdagavond kunnen kinderen tot en met 7 jaar griezelen in het park en op vrijdagavond is de beurt aan de 8-12 jarigen. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de website van Plaswijckpark.

Herfstvakantie in de Kunsthal

In de herfstvakantie kan iedereen zich laten inspireren in de Kunsthal! Ga zelf aan de slag in het Actie <-> Reactie LAB en creëer je eigen mobile of doe mee aan een van de familietours. Ontdek de tentoonstelling vervolgens met de Kijk&Doe – tocht. De Kunsthal is in de herfstvakantie extra geopend op maandag 22 oktober vanaf 10.00 uur. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van de Kunsthal.

Feestmaal voor de doden (6+) in Natuurspeeltuin de Speeldernis

Een familievoorstelling in een speeltuin? Jazeker! Van zondag 21 t/m zondag 28 oktober is de bijzondere herfstvoorstelling Feestmaal voor de doden te zien in de Speeldernis. De voorstelling vormt het derde deel van het Vier Seizoenen Theater van theatermakers Alexander Brouwer en David Schwarz. Eet mee en laat je verrassen door gekke geesten en swingende schedels! Trek gekregen? Reserveer jouw plekje (€15,- per persoon) door een mail te sturen naar theater@speeldernis.nl.

Appels plukken bij zorgboerderij De Buytenhof

Ken je zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon al? De Buytenhof is een plek waar je gedurende het hele jaar terecht kunt om appels, bloemen of kruiden te plukken. De herfstvakantie staat in het teken van appels: er hangen volop Elstar, Jonagold én Goudreinet appels die je samen met kids kunt plukken. Nog beter: bak er thuis een appeltaart mee. Jum! Daarnaast kun je op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober ook een workshop pompoen versieren volgen. Leuk voor Halloween! Meer weten over zorgboerderij De Buytenhof? Bekijk dan hier de website voor de laatste informatie.

Met kids naar ChambeR

Van 19 tot en met 21 oktober organiseert het Rotterdams Philharmonisch Orkest het kamermuziekfestival ChambeR. Tijdens dit festival staan de Rotterdamse architectuur en muziek centraal. Op zondag 21 oktober worden er twee concerten georganiseerd, speciaal voor kids! Droevigeluidje is te zien en horen om 11.15 en 12.15 uur in het Timmerhuis en om 14.00 uur kun je in Museum Rotterdam (gratis!) terecht bij kidsconcert Dichter bij de dieren.

Krentenbollenfestival ‘Zelf doen’

Huh? Een Krentenbollenfestival? Jawel! Met kids vanaf 2 jaar kun je van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 oktober terecht in Studio de Bakkerij, aan de Rotterdamse Bergweg. In de theaterzaal is de voorstelling Panama, waar kleine Tijger en kleine Beer op zoek gaan naar het land van hun dromen. Er zijn workshops, sluipdoor, kruipdoor huisjes, reuzen blokken om mee te bouwen. En… Professor Koenraad gaat krentenbollenproefjes met je doen. Say what! Op de website van Studio de Bakkerij vind je alle informatie terug.

Magisch Maaspodium

Dompel jezelf deze herfstvakantie onder in de magische wereld van het Maaspodium! Ga naar betoverende voorstellingen, leer de coolste goocheltrucs en smul van magische lekkernijen! Mix een heerlijk toverdrankje en creëer je eigen wonderlijke wezens in samenwerking met Villa Zebra. Check alle voorstellingen en extra’s via de website van het Maaspodium.

Kunst4Kids

Kunst4Kids is inmiddels een traditie én begrip in Museum Boijmans van Beuningen. Deze tweejaarlijkse verkooptentoonstelling biedt kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar oud de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een kunstwerk uit te zoeken. En ouders, jullie mogen niet mee naar binnen, de kinderen mogen echt zelf kiezen wat ze mooi vinden en wat er mee naar huis gaat.

Heb jij tips om dit lijstje mee aan te vullen? Laat het weten in een reactie onder dit bericht!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren