Herfstvakantie in Rotterdam. Wat is er allemaal te doen in Rotterdam?
Events, Lijstjes

Herfstvakantie in Rotterdam

De scholen in Rotterdam tellen af: nog heel even en dan is het herfstvakantie! Blijf je in het Rotterdamse en heb je nog geen idee wat jullie gaan doen? Kleine Rotterdammer maakte een overzicht van alle fijne uitjes die je deze week kunt doen met kids.

5 x doen in het herfstvakantie

Halloween in Plaswijckpark

Zin om te griezelen? Ga in de herfstvakantie dan naar Plaswijckpark! Van 14 tot en met 22 oktober staat het park in het teken van Halloween. Kids kunnen er, naast de normale activiteiten, ook knutselen, heksenbezems maken of zich laten schminken tot griezel. En voor wie het overdag niet eng genoeg vindt, kan ook in de avond zijn of haar lol op. Op woensdagavond kunnen kinderen tot en met 7 jaar griezelen in het park en op vrijdagavond is de beurt aan de 8-12 jarigen. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de website van Plaswijckpark.

Appels plukken bij zorgboerderij De Buytenhof

Ken je zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon al? De Buytenhof is een plek waar je gedurende het hele jaar terecht kunt om appels, bloemen of kruiden te plukken. De herfstvakantie staat in het teken van appels: er hangen volop Elstar, Jonagold én Goudreinet appels die je samen met kids kunt plukken. Nog beter: bak er thuis een appeltaart mee. Jum! Meer weten over zorgboerderij De Buytenhof? Bekijk dan hier de website voor de laatste informatie.

Kinderpret in het Luxor Theater

Ook in het Luxor Theater wordt stilgestaan bij de herfstvakantie. Mocht het weer wat minder worden, dan kun je daar terecht voor de leukste voorstellingen voor kids. Wat dacht je van sprookjesmusical ‘De Gelaarsde Kat’ (4+) of ‘4 Jaargetijden’ met Angela Schijf (6+)? Benieuwd naar alle voorstellingen? Bekijk dan de website van het Luxor.

Krentenbollenfestival ‘Wat eet jij?’

Huh? Een Krentenbollenfestival? Jawel! Met kids vanaf 2 jaar kun je op dinsdag 17 en woensdag 18 oktober terecht in Studio de Bakkerij, aan de Rotterdamse Bergweg. De studio, die deze dagen in het teken van voedsel staat, verandert in een mini-markthal waar kindjes spelenderwijs van alles kunnen leren over dit onderwerp. Winkeltje spelen, zelf boodschappen doen en vooral lekker proeven. Say what! Op de website van Studio de Bakkerij vind je alle informatie terug.

Wereldmuseum

Zin om naar een museum te gaan? Denk dan eens aan het Wereldmuseum! Tijdens de herfstvakantie kun je hier van dinsdag tot en met zondag terecht voor extra activiteiten. Combineer je bezoek aan de tentoonstelling ‘Powermask’ met een gratis inloopworkshop en tover een masker om tot een creatie van jezelf. Daarnaast kun je collages maken of meetekenen aan een meterslang kunstwerk. Alle informatie en openingstijden vind je hier.

Heb jij tips om dit lijstje mee aan te vullen? Laat het weten in een reactie onder dit bericht!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter