Misschien wisten jullie al dat ik ook blogger ben voor Flexa. Wat mij betreft één van de fijnste samenwerkingen tot nu toe. Want met een nieuw kleurtje aan de gang gaan, blijft leuk. Blogger Marieke van Pimpelwit daagde mij uit om de nieuwe Flexa Kleur van het Jaar ‘Heart Wood’ in mijn interieur te gebruiken. Bij deze het resultaat!

Flexa Kleur van het Jaar: Heart Wood

Ik was al een tijdje benieuwd naar de nieuwe Kleur van het Jaar. Vorig jaar was dé kleur het mooie Denim Drift: een stoere blauwe kleur die ik nog steeds erg mooi vind. Maar wat zou het dit jaar worden? Ik stond al een soort van klaar om met de nieuwe kleur in de kamer van Boris aan de slag te gaan. En toen bleek de kleur van 2018 Heart Wood te zijn, een mooie vergrijsde roze tint. Tja, daar gingen mijn plannen voor de babykamer…

Kleur visualiseren

Tijd voor plan B dus! En dat was geen probleem, want Heart Wood zou het vast en zeker ook goed doen in onze slaapkamer. Ik moest nog wel even mijn meneer overtuigen, want hij is erg gesteld op wit. Je snapt ‘m: tijd voor zwaar geschut. Ik vertelde hem over mijn plannen: Heart Wood zou op een subtiele manier terugkomen in onze slaapkamer. Geen hele muur, maar samen met het wit juist als een hele frisse combinatie. Ken je de Visualizer App van Flexa? Met deze app heb je meteen een idee van hoe jouw muur er met een nieuw kleurtje uit kan komen te zien. Handig toch?

Flexa app

Kleur bekennen

Ik koos ervoor om de muur achter ons bed van Heart Wood te voorzien. Zoals ik al zei: subtiel, fris en toch een stuk meer warmte in de slaapkamer. En omdat ik toch bezig was, besloot ik om een lijst waar een dierbare print van Ruben in zit en een witte tijdschriftenladder ook van een kleurtje te voorzien. De Flexa kleurtesters brachten in dit geval uitkomst, want zo kon ik meteen zien hoe de verschillende kleuren met elkaar matchen.

Flexa kleurtester

Let’s go!

Nou, daar gaan we dan op een vroege vrijdagmorgen eind september. Ik begon met het verven van de lijst in de kleur River Bed en de ladder kreeg de kleur Cobalt Night. Deze items drogen buiten terwijl ik in de slaapkamer alles klaar maak om aan de slag te gaan met Heart Wood. Het glasvezelbehang was nog even spannend, want kan ik dit goed genoeg afplakken zodat de verf niet gaat uitlopen? Als de tape strak op de muur zit en is afgemeten, mag ik er eindelijk Heart Wood op verven. Een laagje blijkt al genoeg te zijn, de kleur zit er mooi op.

Heart Wood

Het resultaat

Het verven is sneller klaar dan verwacht en ik ben blij met de kleur die op de muur zit. Ook de lijst is goed uitgevallen en ook over de ladder ben ik meer dan tevreden. De kleur is een stuk donkerder dan ik verwachtte, maar dat is voor mij juist een positieve verrassing. De kleur matcht goed met het bed en de andere accessoires in de slaapkamer. Scroll snel naar beneden voor de foto’s!

Flexa Heart Wood met vaas

Flexa Heart Wood

Flexa Heart Wood slaapkamer

Wat mij betreft blijft Heart Wood nog wel even op de muur zitten. Ik vind het een mooie, warme kleur die echt geschikt is voor de slaapkamer. Gelukkig is manlief ook tevreden, gevalletje ‘dat had ik eerder moeten doen’ dus. En bij deze geef ik het stokje over aan Shari van de blog Sjaartje. Veel succes met de uitdaging Shari, ik ben heel erg benieuwd naar jouw resultaat!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa. Meer weten over de nieuwe kleur van het jaar? Bekijk dan de website van Flexa.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren