Sinds drie jaar wonen wij in een huis mét tuin. Tot die tijd woonden we in een appartement met balkon en dat leek ons met kids toch minder fijn. Na de geboorte van Ruben was het dus de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een fijn huis in het Rotterdamse. We vonden een woning in Park16hoven en ik kan je één ding vertellen: zonder kidsproof tuin kunnen we niet meer!

Met kids wonen in de stad

Ik hou ervan: het leven in de stad. Ik kan me dus ook niet voorstellen dat we Rotterdam zouden verruilen voor een plek erbuiten. Ons leven speelt zich voor een groot gedeelte af in het centrum, maar daarom vind ik het ook fijn om thuis ‘rust’ te kunnen creëren voor de jongens. En laat onze tuin daar nou net een fijne bijdrage aan leveren. Want ook al kan Ruben al zelfstandig buiten spelen in de straat, Boris is pas 1 en blijft daarom nog lekker bij mij in de buurt.

Boris in de tuin

5 tips voor een kidsproof tuin

En ja, met kleintjes moeten we natuurlijk ook zorgen voor een kindvriendelijke tuin. We zijn door schade en schande wijs geworden en daarom deel ik graag 5 tips met je voor een kidsproof tuin.

#1. Gras!

Ga voor gras! Echt, voor kleintjes is er niets fijner dan lekker over het gras banjeren. Manlief heeft hooikoorts en daarom kozen wij voor kunstgras. Ook nog eens handig in onderhoud en het blijft altijd groen.

#2. Speelgoed

Besluit je om speelgoed buiten te laten te staan? Ga dan voor duurzaam speelgoed dat je ook gemakkelijk schoon kunt maken. Je kunt het zo gek maken als je wilt (denk aan schommels en trampolines), maar kleine kids vinden het soms ook al fijn om gewoon te kleuren aan tafel of om met water te spelen.

In de tuin spelen met water

#3. Plantjes

Ook fijn: plantjes in de tuin! Wij hebben een heel arsenaal aan kruiden waar we naar hartelust van plukken. Ruben vindt het bijvoorbeeld prachtig om munt te plukken voor de thee. En de vlinderstruik doet het ook goed: altijd wat te zien! Giftige plantjes zijn echter niet handig, maar dat had je vast al begrepen.

Kindvriendelijke tuin

#4. Schaduw

Kleintjes kunnen het al snel warm krijgen en daarom is het maar wat fijn om ook lekker in de schaduw te kunnen zitten. Een zonnescherm kan uitkomst bieden, maar parasols zijn ook een goede optie.

Kindvriendelijke tuin

#5. Een fijne plek om te zitten

Last but not least: een tuin moet vooral ook een fijne plek voor jouzelf zijn! Wij kozen daarom voor een grote teakhouten eettafel en zes zwarte Sophie stoelen van Hartman. De set is een echte eyecatcher in de tuin en de stoelen zitten heerlijk. Zelfs de mannetjes klimmer er zelf in en Ruben vraagt bijna dagelijks of we buiten kunnen eten. Tja, hoe je met een tuinset dus ook een kleuter gelukkig kunt maken…

Hartman tuinset

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hartman. Hartman heeft voor deze blogpost een tuinset ter beschikking gesteld. De foto’s zijn gemaakt door Prisca Visser. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren