Deze plek is misschien wel het totaal tegenovergestelde van een hotspot, maar Adem Inn is er zeker eentje die ik hier met jullie wil delen. Want welke mama is er nou niet op zoek naar rust en ruimte voor jezelf?

Dé plek voor stilte en bezinning

Het was een zaterdagmiddag in de nazomer. Ik had zoveel zin om even iets voor mezelf te doen, en veel behoefte aan wat rust. Met twee kindjes in een appartement in de binnenstad (met enkelglas!) is het lastig om even tot jezelf komen. Voor mij was dit een perfecte gelegenheid om naar Adem Inn aan de Hoogstraat te gaan. Op het moment dat je hier binnenstapt, voel je de rust al als een warm dekentje over je heenkomen. Je wordt begroet door een van de vrijwilligers achter de bar, ze leggen je kort uit wat het concept van Adem Inn is en er wordt een lekker kopje slow koffie of thee voor je gezet.

Adem Inn overview

Buitengewoon vervelen bij Adem Inn, het mag!

Adem Inn is namelijk geen gewoon koffietentje, het is een non-profit organisatie met een team van vrijwilligers die als barista aan het werk zijn. Het is geschonken door het dominicanenklooster aan de stad Rotterdam, om ook twintigers en dertigers een plek voor bezinning te geven.

Het voorste gedeelte van Adem Inn is rustig, maar zeker niet stil: er staat een muziekje aan, en je kan hier een goed gesprek voeren, of je pakt een boek uit de enorme boekenkast. Er is koffie, thee en wat lekkers. Mocht je echt op zoek zijn naar verstilling, dan ga je naar het achterste gedeelte: achter de deuren is het de bedoeling dat je echt stil bent. Lees een boek, drink je thee met volle aandacht, of stort je in buitengewone verveling. Het kan hier allemaal. Ook worden er regelmatig zinvolle events en meditatiesessies georganiseerd.

Kom je ook een keer langs bij Adem Inn?

Voor mij was deze ervaring met Adem Inn zo fijn, dat ik ter plekke besloot dat ik ook als vrijwilliger mijn bijdrage wilde leveren aan Adem Inn. Sinds eind november ben ik dan ook eens in de twee weken te vinden achter de bar. Zie ik je binnenkort ook verschijnen voor een dosis rust?

Adem Inn, Hoogstraat 27a, Rotterdam