KunsthalKOOKT & Kweekt

Het is druk in het Rotterdamse! Komend weekend kun je, samen met je kids, genieten van het jaarlijkse KunsthalKOOKT & Kweekt festival.

KunsthalKOOKT & Kweekt bestaat al sinds 2004 en mag eigenlijk wel de voorloper worden genoemd van alle Nederlandse eerlijk-eten festivals. En in 2015 is er weer volop te doen, ook voor kids!

Streekproductenmarkt
Deze markt is de grootste overdekte streekproductenmarkt van Nederland en biedt een podium aan maar liefst 90 ondernemers die met veel passie hun waren aan je presenteren. Van koffie tot paddestoel, van slakken tot bier, aan alles is gedacht! Ter plaatse opeten of meenemen naar huis; beide opties zijn mogelijk.

Het Kooktheater
Wil je je laten inspireren door koks? Breng dan zeker ook even een bezoek aan het Kooktheater. Je komt meer te weten over de ingrediënten die de koks gebruiken en natuurlijk is proeven toegestaan.

De Tomatenfabriek
Deze tentoonstelling is de leukste bezienswaardigheid voor kids, zeker even gaan kijken dus! Op een interactieve manier wordt je bijgepraat over alles wat met tomaten te maken heeft. Je volgt het gehele kweekproces van de tomaat en leert ook nog eens wat je nog eigenlijk allemaal van tomaten kunt maken.

Wil je meer informatie over het festival? Bekijk dan de website van de Kunsthal. Hier lees je ook meer over de openingstijden en toegangsprijzen. Het gebruikte beeld bij deze blogpost is afkomstig van de Kunsthal.