En toen was het ineens alweer bijna herfstvakantie in Rotterdam. Als het een beetje meezit met het weer, hebben we een mooi weekje voor de boeg. En met alle activiteiten die je komende week kunt doen, hoef je je tijdens de herfstvakantie in Rotterdam zeker niet te vervelen. 

Herfstvakantie in Rotterdam: de tips!

Kleine Rotterdammer heeft 5 herfstvakantie-tips voor je op een rijtje gezet.

#1. Alles Kids in Museum Boijmans van Beuningen

In het Museum Boijmans van Beuningen kun je sinds 27 augustus terecht voor de tentoonstelling Alles Kids, de eerste tentoonstelling die speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar plaatsvindt. Kinderen mogen er doen alsof ze thuis zijn, er valt heel veel te ontdekken én ze hebben ook nog eens gratis entree. Het museum is op maandag 17 oktober extra geopend. Als je meer wilt weten, bekijk dan even de website van het museum.

Alles Kids

#2.Maaspodium

Ook bij het Rotterdamse Maaspodium is er van alles te beleven. Zo zijn er meerdere familievoorstellingen en is er in de foyer ook van alles te doen. Benieuwd naar het programma van dag-tot-dag? Bekijk dan hier de website van het Maaspodium.

#3. World Food Day

Op zondag 16 oktober is het wereldvoedseldag en staat Rotterdam in het teken van het festival World Food Day. Ga de kas in met een tomatenteler, ontdek in de haven hoe sinaasappels ons land binnenkomen, leer koken van bekende TV-chefs als Rudolph van Veen, praat mee in de talkshows of ga gewoon lekker eten en dansen op het Schouwburgplein. Het gehele programma en alle informatie tref je hier aan.

#4. Cinekid bij LantarenVenster

Van 15 tot en met 21 oktober vindt in bioscoop LantarenVenster het Cinekid festival plaats. Je kunt er de leukste familiefilms bekijken en kids kunnen er op bepaalde dagen voor en na de film ook knutselen. Meer weten? Bekijk hier de website van LantarenVenster.

Kinderboerderijen in Rotterdam

#5. Ga naar de kinderboerderij

Rotterdam telt vele kinderboerderijen! En waarom zou je ze niet tijdens de herfstvakantie bezoeken? Kleine Rotterdammer heeft de 5 leukste kinderboerderijen voor je op een rijtje gezet, je leest de blog hier terug.