Een tijdje geleden schreef ik op Kleine Rotterdammer over ons huis en de inrichting ervan. Toen wij namelijk bijna twee jaar geleden verhuisden naar een nieuwbouwwoning, hebben we aan de inrichting van ons huis niet heel veel gedaan. Hoogste tijd om daar nu verandering in aan te brengen! Op de blog deel ik daarom de komende tijd steeds mooie merken met je die wel heel erg hoog op mijn wishlist staan. 

Ruijch

En ja, in deze blogpost staat het Nederlandse designmerk Ruijch in de schijnwerpers. Opgericht in 2010 en een echte blijver. De meubels worden ontworpen in de eigen ontwerpstudio of in samenwerking met gerenommeerde ontwerpers als Kranen & Gille. Maar hoe het uiteindelijke product er ook uitziet, je herkent Ruijch steevast aan de strakke belijning, het gebruik van pure materialen en het minimalistische ontwerp.

Ruijch-Retro-Nordic-Opbergkast

Retro Nordic collectie

De Retro Nordic Collectie (de naam spreekt voor zich, toch?) van Ruijch is er eentje waar ik oprecht heel blij van word. De strakke witte meubels in combinatie met de het hout: ik ben fan! De collectie heeft niet alleen een industriële look, maar met het hout wordt tegelijkertijd een hele warme sfeer gecreëerd. En omdat de hoofdkleur heel natuurlijk is, kun je de meubels gemakkelijk combineren met kleur. Meer een fan van zwart-wit? Dan kan dat uiteraard ook.

Ruijch-Retro-Nordic-Dressette

Welke items uit de collectie komen er op mijn lijstje?

Ik vind het eigenlijk nog best lastig om een keuze te maken uit al dat moois. Want eerlijk is eerlijk, het ziet er allemaal heel fijn uit! Niet alleen het Retro Nordic Dressoir, maar ook de eettafel en de opbergkast (zie de foto’s hierboven) scoren hoge punten. Je ziet het: het wordt nog lastig kiezen! Binnenkort maar eens een moodboard maken van alle mooie Design meubels die ik op het oog heb. To be continued!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign. Meer weten? Bezoek dan eens de webshop van MisterDesign!