Ik had de stapel wasgoed prima onder controle. Had, ja. Want sinds baby 2 geboren is, puilt de wasmand met grote regelmaat uit. Echt, het wasgoed lijkt wel te jongen…

Waar komt al dat wasgoed vandaan?

Ik was even vergeten hoeveel was een klein kindje met zich meebrengt. Kleertjes die zijn onder gepoept of waarop is gespuugd, hydrofiele luiers die voor van alles en nog wat worden gebruikt en spuugdoekjes die dagelijks in de wasmand belanden. En dan heb ik het nog niet eens over onze eigen kleding. Want behalve dat Boris er regelmatig smerig uit ziet, ga ik zelf tegenwoordig ook als slons door het leven. Het gebeurt elke dag wel een keertje: Boris boert zijn melk op en de plas belandt of op mijn schouder of, erger nog, hij spuugt het uit ín mijn kleding. Zo tussen mijn shirt en bh, zeg maar. Op zo’n moment kan ik flink balen, want ik heb niet altijd zin om weer iets schoons aan te trekken. En daarnaast betekent een vieze trui ook weer meer wasgoed.

wassen

Get organized!

Oké, de hoeveelheid wasgoed zal voorlopig nog wel even blijven, maar er moet een manier zijn waarop ik er beter mee kan dealen, toch? Meerdere mensen in mijn omgeving hebben al een droger geopperd, maar daar begin ik liever niet aan. Ten eerste vind ik het zonde van het geld (ik kan me leukere uitgaven bedenken), ten tweede is een droger ook nog eens hartstikke slecht voor het milieu en last but not least: je kleding wordt er niet mooier op. Wat mij betreft een no-go dus, die droger. Maar hoe kom ik dan wél door die berg wasgoed heen?

wasgoed

Ruimte tekort

De bottleneck is eigenlijk dat we in huis niet genoeg ruimte hebben om alle was te laten drogen. Op zolder bevindt zich een heel waslijnen-systeem aan het schuine dak, maar op de een of andere manier komen we altijd waslijn te kort. Een droogmolen buiten lijkt me heel fijn (het doet me denken aan vroeger en je was ruikt altijd lekker), maar onze tuin leent zich er helaas niet voor. En dus is een extra droogrek de ideale oplossing, maar dan wel eentje waar je én veel was op kwijt kunt én die je gemakkelijk in elkaar kunt klappen.

wasgoed

#lovenature

Van Brabantia mocht ik een droogrek uit de Love Nature campagne uitproberen. Precies op het goede moment met een babytje van twee maanden oud. Fijn, fijn fijn! Want behalve dat het droogrek me extra meters waslijn oplevert, kan ik ‘m ook gemakkelijk opruimen wanneer het me wél lukt om alle was weg te werken. En nog een bijkomend voordeel: voor elke ‘droogboom’ (droogmolens, wanddrogers en droogrekken) die Brabantia verkoopt, plant WeForest een echte boom. Kijk, dat is nog eens verantwoord de was doen.

Wil jij ook je steentje bijdragen aan een duurzame manier van wassen? Bekijk dan de website van Brabantia. Love nature!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Brabantia