Oké, je moet er een half uurtje autorijden voor over hebben, maar dan heb je ook wat. Strandtent De Pit in ‘s-Gravenzande is mijn favoriete hang-out voor deze zomer!

Zondag = stranddag

Nu Boris steeds groter wordt (lees: bijna tweeënhalf is), is het een stuk makkelijker om er overdag op uit te trekken. Nog maar één slaapje na de lunch en that’s it, verder hebben we alle tijd om leuke dingen te doen. En laten mijn meneren het strand nou he-le-maal-het-einde vinden… Niet zo gek dat wij de laatste zondagen bij De Pit te vinden waren.

Strandtent De Pit

Ontspannen bij strandtent De Pit

Ik word al helemaal rustig van het stukje wandelen van de auto naar het strand toe. Weinig mensen, de frisse zeelucht en twee jongetjes die kirren van enthousiasme. Eenmaal aangekomen bij De Pit, wordt het alleen maar beter. Voor mezelf bestel ik een goede koffie, de gastjes krijgen wat te drinken en mogen iets lekkers uitkiezen. En ook al staat er een stevige zeewind, achter het de windschermen zit je toch lekker beschut. Voor de jongens is er genoeg speelgoed aanwezig om mee te spelen (ook buiten) en als ze er genoeg van hebben, maken we een ommetje naar de zee.

Strandtent De Pit

Pizza’s eten bij De Pit

Als je binnen in de strandtent bent, is de pizza-oven niet te missen. Het is dat wij er tot nu toe steeds in de ochtend waren, anders had ik het wel geweten. Ik denk dat het de hoogste tijd is om ook een keer aan het einde van de middag naar De Pit te gaan: lekker wijntje, een pizza uit de hout-oven, spelende jongetjes in het zand en een ondergaande zon. Beter wordt het niet, toch?

Strandtent De Pit, Nieuwlandsedijk / Slag Vlugtenburg, ‘s-Gravenzande.

Je kunt parkeren op een parkeerplaats voor de duinen. Je hebt €4,- contant nodig om toegang te krijgen tot de parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar De Pit. Het grootste gedeelte is verhard, zodat je er ook met de kinderwagen naartoe kunt.