Rotterdam is een toffe biologische hotspot rijker! Tot voor kort was Gys alleen nog in Utrecht gevestigd en hiep hoi voor de Rotterdammerts, want wij kunnen nu op de Nieuwe Binnenweg ook genieten van Gys. Yes!

Biologische eten

De laatste jaren vind ik het steeds belangrijker om te weten wat ik eet en waar het vandaan komt. Er staat niet elke dag een compleet biologische maaltijd op tafel, maar we houden er zeker rekening mee bij het boodschappen doen. Ik was daarom ook erg blij toen vriendinnetje K. me vertelde dat Gys een vestiging in Rotterdam zou openen. Daar moesten we naartoe!

Gys

In de wolken

Op een druiligere donderdag togen we naar de Nieuwe Binnenweg. En al was het weer nog zo ongezellig, Gys maakte alles goed! Wat een fijn en mooi interieur en super vriendelijk personeel. Ik was al een soort van in de wolken voordat ik überhaupt ook maar iets had geproefd.

Gys

Het menu van Gys

Op de kaart van Gys tref je de lekkerste biologische (en soms vegan) gerechten aan. Of je er nu wilt ontbijten, lunchen, borrelen of ’s avonds wilt dineren: het kan er allemaal! Er zijn geen specifieke kindermenu’s, maar navraag leerde ons dat de kinderen die bij Gys komen, vaak een vorkje meeprikken met de ouders. Zoete aardappel of een stukje brood: het gaat er allemaal in.

Gys voor de kids

Voor kinderen is er geen aparte speelhoek, maar aan de andere voorzieningen is er gelukkig wel gedacht! Er zijn veel kinderstoelen aanwezig en ook aan een verschoonruimte (je moet met een trapje naar beneden) is gedacht. Je treft in de hotspot twee grotere tafels aan met leuke zithoekjes: ideaal voor kids! En door de verlaagde plafondplaten kan er best wat herrie worden gemaakt.

Gys

Kortom: ik ga er zeker een keer met Ruben naartoe, want ik vond het eten, de sfeer en de bediening erg goed. Benieuwd wat de echte Kleine Rotterdammer er van vindt, wordt vervolgd!

Gys, Nieuwe Binnenweg 182, Rotterdam
Bekijk hier de website voor meer informatie en de openingstijden.