Slaap kindje, slaap… En waar slapen pasgeboren baby’s beter in dan in een Bednest? Wij mochten deze co-sleeper en wieg in één testen. Wat is ‘ie fijn!

Een reiswieg naast je bed, goed idee?

Ik weet het nog goed: Ruben was geboren en hij sliep de eerste tien weken bij ons op de kamer. We hadden een niet heel grote slaapkamer en geen plek voor een ledikantje. Als onervaren ouders dachten we daarom met de reiswieg goed weg te komen. We hadden ‘m toch ook al in huis, dus ja, waarom ook niet? Inmiddels ben ik blij dat ik Bednest heb leren kennen en dat we er eentje mochten uitproberen voor Boris. Want wat is het fijn dat je kindje in een bedje slaapt dat veilig is én dat je zo tegen je eigen bed aan kunt zetten!

Bednest

Bednest: veilig én praktisch

Je hoor het dus al, de Bednest is erg praktisch. Je kunt het bedje in elke gewenste hoogte tegen je eigen bed aan plaatsen. Binnen twintig seconden staat het bedje in elkaar, het is me zelfs gelukt om dit hoogzwanger en alleen te doen. De zijkanten van het wiegje zijn transparant en zorgen hierdoor voor een goede ventilatie. Je kunt beide zijkanten openmaken en zo een brug tussen je eigen bed en het bedje van je baby maken. Op deze manier kan je baby nooit tussen de Bednest en jouw bed rollen (Bednest is de enige co-sleeper met een SafeBridge functie) en kun je ’s nachts gemakkelijk contact met je kindje maken. En heeft je baby last van reflux of een verkoudheid? Dan zet je het bedje in een handomdraai wat schuiner.

Ik neem je mee, ik neem je mee op reis

Buiten het feit dat een Bednest heel handig is voor thuis, kun je het wiegje ook meenemen op reis. Zo slaapt de baby ook in een andere omgeving in zijn of haar eigen vertrouwde wieg. Wij gaan zelf in mei een weekendje naar Maastricht (zonder kids!) en brengen Boris dan bij mijn ouders. Het geeft mij een fijn gevoel dat Boris dan toch in zijn eigen bedje kan slapen én dicht bij zijn oma in de buurt is.

Bednest

Een Bednest huren of kopen

Wat mij betreft is de Bednest echt een aanwinst tijdens de eerste maanden na de geboorte van de baby. Wij mochten er eentje uitproberen en daar ben ik maar al te blij mee. Boris slaap al door (zou het door de Bednest komen?), maar het wiegje blijft voorlopig nog even naast mijn bed staan. Ik vind het nu nog te fijn om Boris bij mij in de buurt te hebben. Als ik eerder had geweten dat een Bednest zo goed bevallen, dan had ik er zeker eentje aangeschaft tijdens mijn eerste zwangerschap. Heb jij ook interesse in een Bednest, maar wil je er liever eentje huren in plaats van kopen? Dat kan! En nog meer goed nieuws: de gehuurde Bednest wordt compleet bij je afgeleverd én weer opgehaald.

Wil je meer weten over Bednest? Bekijk hier de website