De kans is groot dat als jij zelf ook ooit als Kleine Rotterdammer in deze stad bent opgegroeid, je wel eens een kinderfeestje of familieuitje in Tropicana hebt gehad. Naast de vele jeugdherinneringen herbergt het oude zwembad inmiddels hele andere initiatieven. Zo is Aloha gevestigd in de oude wildwaterbaan. Met een bar, restaurant, eigen koffiebranderij en misschien wel het beste uitzicht van Rotterdam is het al een hotspot op zich, maar is het ook een kidsproof borrellocatie? Wij probeerden het uit!

Altijd reden voor een feestje!

Borrelplek Aloha Rotterdam

Persoonlijk vind ik dat er altijd wel een reden voor een feestje is en ik vier dan ook zoveel mogelijk. Dus toen Fien afgelopen zondag precies een half jaar oud was, was dat reden genoeg. Om deze halve verjaardag te vieren – en ik in mijn introductieinterview vertelde dat ik kidsproof borrelplekken miste in Rotterdam – leek het me leuk om weer eens naar de Aloha te gaan. Deze plek heeft een speciaal plekje in mijn hart, omdat wij hier in september 2016 zijn getrouwd. Deze bijzondere locatie heeft waarschijnlijk een van de mooiste uitzichten op de skyline van de stad en een prachtig terras aan de Maas. Maar ook als het minder mooi weer is, is het een fijne plek om te komen.

Aloha Bar Kidsproof

Het grootste obstakel van Aloha is misschien wel de trap om bij de deur te komen. Onhandig als je met de kinderwagen komt, dat wordt sjouwen. Nou wisten wij dit van tevoren al, dus hadden we er geen meegenomen. Wij borrelden met wijntjes en huisgemaakte bitterballen, voor Jurre bestelden we een appel-perensapje en een heerlijke haverkoek. Er staan nog veel meer lekkere dingen op het menu. De diverse kleine gerechten op het menu zijn ook zeker geschikt als borrelhap. Er is geen speciaal kindermenu, maar de gerechten zijn heel toegankelijk voor kinderen. Wij zaten lekker in de lage banken, maar mocht je echt aan tafel willen zitten, dan zijn er ook kinderstoelen aanwezig. Er is nog geen verschoonplek op de toiletten, maar als je er naar vraagt kan je wel op een rustig plekje je baby verschonen. Bij het afrekenen vertelden ze me dat het wel op de planning staat om dit binnenkort te realiseren.

Koekje erbijRennen in de Wildwaterbaan van Aloha Rotterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jurre had de tijd van zijn leven. Hij had binnen no-time een vriendje gemaakt, de oude wildwaterbaan is een perfecte plek om lekker te rennen en de tweeschildpadden van Aloha zijn ook razend interessant! Een van de meiden van de bediening bracht ons ook nog kleurboeken en potloden en de koek bleek gigantisch. Kortom: het is geen standaard plek om met je kids heen te gaan, maar op een paar obstakels na is het zeker een kidsproof hotspot!

Aloha Rotterdam, Maasboulevard 100, Rotterdam