Het is weer bijna weekend en dus hoogste tijd om je te tippen over een wel heel bijzonder festival: IN DE BAK. Altijd al eens de oude gevangenis aan de Rotterdamse Noordsingel van binnen willen bekijken? Dit is je laatste kans!

Op zondag 27 september gaan de deuren van de voormalige gevangenis nog één keer open voor het grote publiek en krijgen jong en oud de gelegenheid om een kijkje te nemen in de voormalige ‘nor’. Achter de normaal gesloten deuren is het zondag tijd voor een mini-stadsfestival! En als je dacht dat alleen de locatie leuk was, heb je het mis! Want binnen de muren wordt er van alles georganiseerd om van IN DE BAK een enorm succes te maken.

De voormalige luchtplaatsen worden zondag omgetoverd tot een ware Swan Market. Dat betekent dat je lekker kunt slenteren langs de leukste kraampjes en kunt genieten van veel lekker eten. Uiteraard is er ook aan de kids gedacht. Zij mogen ‘los’ op het springkussen, kunnen meedoen aan een vossenjacht en knutselen.

Ben je nieuwsgierig hoe het leven van de gevangenen er moet hebben uit gezien? Doe dan mee aan de gevangenistour en waan je even ‘boef’. Bijna alle ruimtes in de gevangenis zijn in stand gehouden en aanstaande zondag geopend voor publiek. De cellen, de tandartspraktijk en de wasserette: je kunt ze allemaal zien.

Wil je meer weten over IN DE BAK of kaartjes bestellen? Bezoek dan hier de website van het festival.

Fotocredits: IN DE BAK