Kinderen en boeken zijn altijd een goede combi, toch? Hoogste tijd om de leukste kinderboeken die iets met Rotterdam te maken hebben, voor je op een rijtje te zetten. 

En tadaa, dit zijn ze!

De 5 leukste Rotterdamse kinderboeken

Kinderboeken Rotterdam

Nijntje opse rotjeknors | Dick Bruna

Goed nieuws voor alle fans van de ‘Nijntje opse rotjeknors’ boeken: er komt binnenkort weer een nieuw boekje uit! Dit keer: Nijntje op de fiets. Naast Opa en opoe Pluis en Nijntje in de diergaarde een musthave voor elke Rotterdammert!

Nijntje opse rotjeknors

BLIKSEM magazine

Het allereerste nummer van BLIKSEM staat in het teken van de zomer in de stad. In dit magazine voor kids van 4 tot 7 jaar lees je hoe vervelend een drol kan zijn, gaan Lola en haar televisie-opa (Mart Smeets, en hij heeft het verhaal zelf geschreven) naar het zwembad en zie je welke gekke beesten er in de stad wonen. Je bestelt dit mooie magazine voor €9,95 in de webshop van BLIKSEM magazine.

Het Sprookjesprentenboek | Caroline Ellerbeck

De Rotterdamse illustratrice Caroline Ellerbeck bracht vorig jaar het mooie boek ‘Het Sprookjesprentenboek’ uit. Een boek vol met verschillende sprookjesfiguren die samen op weg zijn naar het grote sprookjesfeest. Wij hebben het boek thuis en het is echt een aanrader! Zo mooi vormgegeven en een feest van herkenning voor kids. Je bestelt het boek hier.

Een rondje Rotterdam | Ckoe

Een tijdje geleden vonden wij dit boekje in onze brievenbus. Wow, wat is ie mooi! Het boekje neemt je aan de hand van prachtige tekeningen mee door Rotterdam. Van Centraal Station tot Markthal en via de bruggen naar de Euromast. Ruben neemt het boekje weleens mee als we met de tram naar de stad gaan en laat zijn aanwinst dan trots aan iedereen zien: “Kijk meneer van de tram, wij gaan ook naar de stad!”. Alleen al daarom is het boekje voor ons een hit.

Feest | Caroline Ellerbeck

En als laatste nog een fijn boek van Caroline Ellerbeck: Feest. Caroline maakte dit boekje toen ze jaren geleden naar Rotterdam verhuisde. Ze gebruikte het om haar toen driejarige zoon wegwijs te maken in de stad. Tien jaar later bracht ze het boek uit in samenwerking met boekenwinkel de kleine kapitein, je kunt het boekje daar dan ook kopen.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren