Je hoeft maar aan Jurre te vragen wat hij op zaterdagochtend gaat doen, of hij begint al te juichen. Op zaterdagochtend is het namelijk tijd voor Aapjeskooi! Met een vast groepje peuters lekker samen gymmen. Al vanaf het moment dat ze goed kunnen lopen, zijn ze welkom. Echt iets voor de kleine klauteraar van ons!

Samen met papa op pad

Onlangs verscheen er op Kleine Rotterdammer al een stukje over de hobby’s van een kleuter, maar het is ook super leuk om structureel iets met je peuter te ondernemen. En een beetje extra beweging kan nooit kwaad, toch? Op zaterdagochtend gaat Jurre altijd samen met papa naar Aapjeskooi. Deze keer mocht ik ook een keer mee om een kijkje te nemen. Na alle enthousiaste verhalen was ik nogal nieuwsgierig geworden!

Door Aapjeskooi motorisch sterker

Aapjeskooi is gymles voor de allerjongste kinderen. Al vanaf het moment dat ze goed kunnen lopen zijn ze welkom. Ze worden begeleid door docenten die allemaal een sport- of pedagogische opleiding hebben gevolgd. Elke les heeft een thema en met leuke oefeningen, dansjes en kunstjes worden kinderen motorisch sterker.

Aapjeskooi overzicht

Aan de kant, aan de kant! De brandweer komt eraan!

Er wordt elke week dankbaar gebruik gemaakt van alle gymtoestellen en andere attributen om iedere week een uitdagend parcours uit te zetten. Deze les had als thema ‘Brandweermannen en -vrouwen’. Juf Julia legt eerst het hele parcours uit. De peuters kunnen haast niet meer wachten, maar tot het toverwoord wordt gezegd, zitten ze vastgeplakt aan de stippen waarop ze zitten (briljant, dat ga ik thuis ook eens proberen!). Vandaag konden ze zogenaamde brandjes blussen, over vlammen springen en op gebouwen klimmen en zwieren. De kinderen zijn helemaal vrij om te doen wat ze willen en gaan helemaal op in hun spel. Na een uurtje is de pret weer voorbij en gaan we weer naar huis.

Eenmaal thuis moeten we het Aapjeskooilied nog een paar keer zingen. Daarna wil Jurre heel erg graag naar bed, best vermoeiend om brandweerman te zijn!

Aapjeskooi mascotte

Aapjeskooi in Rotterdam, Gymzaal Vrijenbansestraat 48, Rotterdam (Noord/Liskwartier) en Gymzaal Gronsvelderf 101 Rotterdam (IJsselmonde)

BewarenBewaren